Werken aan bevestigen en begrenzen

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Omgaan met regels

Opvoeden is praten, aanmoedigen, voordoen, kijken, luisteren, ondersteunen, belonen maar ook grenzen aangeven en eisen stellen. Leerkrachten geven ruimte en richtlijnen. Ze bepalen (samen met hun leerlingen) de grenzen van wat kan en wat niet kan. Die grenzen heeft elke leerling nodig om zich te ontwikkelen, om te weten wat gewenst en ongewenst gedrag is. 

Bevestigen en begrenzen door opvoeders helpt de leerling zich aan te passen aan regels en afspraken. Een consequentie of straf is soms noodzakelijk. Soms lijkt het of straffen geen effect heeft en voelen leerkrachten zich gefrustreerd.

In deze workshop bieden we vijf referentiekaders aan die jou kunnen helpen bij het omgaan met regeloverschrijdend gedrag. We staan stil bij onze houding bij het bevestigen en begrenzen. We leggen de link met het werken aan persoonlijke en sociale vaardigheden bij kinderen en geven tips voor het positief beïnvloeden van het klimaat in de klas.

Cursuscode

M1718/GDSOV008

Lesgever

Johan Van de Walle, medewerker ‘De Sleutel’, centrum voor preventie en hulpverlening rond drugproblematiek

Doelgroep

lager onderwijs

Datum

dinsdag 16 januari 2018 van 09.00 tot 12.00 uur

Cursusgeld

€ 55

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u