Verhalen maken met kinderen (tweede en derde graad)

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Creatief schrijven, het lijkt wel of je ervoor geboren moet zijn of niet. Niets is echter minder waar. Kinderen kunnen allemaal verhalen verzinnen en daarna sterke teksten schrijven als we onze werkvormen aanpassen aan hun manier van denken. Dan krijg je echt verhalen die van hen zijn en geen doorslagjes van je les begrijpend lezen of van het verhaal dat je net hebt verteld.

Creatief schrijven hangt nauw samen met de principes van talentontwikkeling: hoe geef je je lessen vorm opdat talentontwikkeling in de klas mogelijk is. In deze nascholing sla je dus twee vliegen in één klap: hoe maak ik talentontwikkeling mogelijk en hoe leer ik al mijn leerlingen verhalen verzinnen en (voorbereiden op) creatief schrijven?  

In deze workshop gaan we aan de slag met de verhalenmethode ‘Kom op, verhaal!’ en richten we ons op kinderen vanaf het derde leerjaar van de lagere school.

Cursuscode

M1718/PEDID023

Lesgever

Lieve Peeters, medewerker 'Ruimtevaarder', leerkracht muziek en talentcoach

Doelgroep

lager onderwijs. Voor tweede en derde graad lagere school

Datum

Dinsdag 20 februari 2018 van 09.00 tot 12.00 uur

Cursusgeld

€ 60

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u