Upcycling - recycling

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Dagelijks gooien we een berg afval weg en ruilen we onze versleten of oude voorwerpen in voor nieuwe. Heel veel producten kunnen we een nieuw leven geven in een andere functie. In deze sessie gaan we zelf aan de slag met een oude t-shirt, een jeansbroek, rubber banden, papier en een blikje.

Zo leren we direct het verschil tussen ‘upcycling’ en ‘recycling’!

We maken heel wat (o.a. Pinterest) ideeën concreet door zelf de handen uit de mouwen te steken en een uitgekiend stappenplan te volgen. Maar hoe kan je binnen die opdracht ook nog variatie aanbrengen en de kinderen hun eigen ideeën en creativiteit aanmoedigen? Daarnaast combineer je techniek met beeldende doelen. Hoe doe je dat?

Tijdens deze sessie creëren we zelf een tas van een oud t-shirt, gebruiken we de jeans als canvas, tasje en zakje, maken we prachtige juwelen met fietsbanden en papier, ontdekken we wat we nog kunnen doen met de resten rubber en pimpen we een blikje tot je eigen fantasierijke uitvinding!

Elke deelnemer brengt een oud (telefoon)boek of tijdschrift, een oude jeans, een leeg conservenblik of plastieken flesje (kleiner dan een halve liter) ontdaan van papier mee. 

Cursuscode

M1718/MUVOR005

Lesgever

Inge Vanhoof, bezieler 'Bazarts vzw', creatieve duizendpoot met ruime praktijkervaring in het basisonderwijs

Doelgroep

Kleuter- en lager onderwijs. Voor vijfjarige kleuters en leerlingen lagere school

Datum

Dinsdag 16 januari 2018 van 09.30 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen) 
Deelnemers brengen een schort en een plooibox mee.

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u