Theaterlezen: functioneel, vloeiend luidop lezen

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Bij theaterlezen, ook wel toneellezen genoemd, nemen twee lezers (of meer) de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. De lezers voeren eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder podium, decor, grootse gebaren of rekwisieten. Theaterlezen is leuk voor iedereen: jong en oud en goede en minder goede lezers. De meerwaarde voor zwakke lezers is de kans op succeservaringen bij het lezen.

Theaterlezen is ‘evidence based’ geschikt als leesinterventie, mits deskundig begeleid en ondersteund. Het bevordert het 'vloeiend lezen' (lezen met begrip en intonatie) en het leesplezier en het kan makkelijk ingezet worden in school, thuis en bij de logopedist.

In deze sessie word jij klaargestoomd om de volgende dag de kinderen deskundig te begeleiden en te ondersteunen met theaterlezen.

Cursuscode

M1718/PEDID024

Lesgever

Daniëlle Daniëls, navormer leesbevordering en taalvaardigheid, procesbegeleider van kinderen met leesproblemen

Doelgroep

lager onderwijs  
(tweede, derde en vierde leerjaar)

Datum

woensdag 21 februari 2018 van 09.00 tot 12.00 uur

Cursusgeld

€ 70   
inclusief boek t.w.v. € 16,95

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u