Techniek in de kleuterklas

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Techniek is niet meer weg te denken in de leef- en belevingswereld van onze kleuters. Het biedt zeer veel leer- en ontwikkelingskansen en zorgt voor uren speelplezier en betrokkenheid. Een grote uitdaging in het kleuteronderwijs is de kleuters nieuwsgierig te maken voor de wondere wereld van techniek. Ze houden er namelijk van om dingen uiteen te halen, terug in elkaar te zetten, beter te maken en zelfs te laten werken. Hun 'technische' denkontwikkeling wordt hierbij aangesproken.
Door deze nascholing krijg je een gevarieerde kijk op techniek. Zelf doen en ontdekken vormt de rode draad. We doen enkele proefjes, ontdekken onze creaties en wat we er mee aankunnen in onze klas. We experimenteren met diverse techniekdozen rond de thema’s: elektriciteit, tandwielen, magneten, openen en sluiten, … en ontdekken de meerwaarde ervan voor onze eigen praktijk.

Cursuscode

M1718/TECHN002

Lesgever

Marleen Peeters, zorgcoördinator kleuteronderwijs, navormer taalontwikkeling en taalvaardigheid

Doelgroep

kleuteronderwijs (vier- en vijfjarigen)

Datum

 woensdag 31 januari 2018 van 09.00 tot 12.00 uur

Cursusgeld

€ 52,50

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u