Sturen op basis van data

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

‘Meten is weten’… dat is zeker zo wanneer je de datastroom die binnen jouw school ter beschikking is op een professionele manier stroomlijnt, ontleedt en visualiseert. Elke school heeft immers cijfergegevens over de resultaten van de leerlingen, hun sociale of familiale achtergrond, hun vorige school, hun …. Maar ook gegevens van het team, de ouders, de regio, … ze zijn allemaal ter beschikking. Maar wat doen we er mee om ons beleid te sturen?

Binnen Thomas More worden de beschikbare data in kaart gebracht en staan ze via een data-dashboard ter beschikking van leidinggevenden en personeelsleden. Op die manier kunnen we beleidsmatig beslissingen nemen op basis van exacte gegevens. 

Samen verkennen we in deze cursus onder leiding van een expert hoe we een ‘data-cultuur’ kunnen implementeren en wat de meerwaarde is van het gebruik van data (in tegenstelling tot ons ‘buikgevoel’). We bekijken samen welke tools we nodig hebben en hoe we er concreet aan kunnen beginnen, stap voor stap. Gewapend met een aantal ‘tips & tricks’ ontleden we een ‘good practice’.

Cursuscode

M1718/LPLUS004 - VOLZET
M1718/LPLUS008

Lesgever

Jan Bisschops, beleidsmedewerker business intelligence Thomas More

Doelgroep

Alle onderwijsniveaus. Voor directies, leidinggevenden en middenkader

Datum

M1718/LPLUS004 Donderdag 30 november 2017 van 09.30 tot 15.30 uur - VOLZET
M1718/LPLUS008 Woensdag 17 januari 2018 van 09.30 tot 15.30 uur - EXTRA SESSIE 

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u