Sanctie-beleid: evalueren en bijsturen

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Een aantal afspraken worden éénzijdig gesteld: wanneer je hand opsteken, het kauwgomverbod, het reglement rond gsm-gebruik op school, … Kinderen en jongeren zijn mondiger dan ooit, overleggen graag of discussiëren vlot en vinden alles niet zo vanzelfsprekend.

In deze sessie bekijken we hoe we éénzijdige afspraken best communiceren.  We gaan na hoe we respectvol ‘haalbare’ grenzen stellen en hoe we die kunnen bewaken. Indien het fout loopt,  komt ‘straffen en corrigeren’ van grensoverschrijding aan bod. Te vaak leidt straffen naar ‘eeltvorming’, naar ‘ongevoelig worden’. Wellicht kunnen ‘code’-straffen een oplossing bieden. Dit zijn korte interventies die kinderen en jongeren in gelegenheid stellen om grensoverschrijdend gedrag te herstellen. Het belang van de houding van het leerkrachtenteam in dit proces komt ook aan bod. En hoe betrekken we ouders in het sanctioneringsproces? Een uitdaging.

Cursuscode

M1718/GDSOV002

Lesgever

Hendrik Gaublomme, teamcoach, creatief therapeut en yogadocent

Doelgroep

Lager onderwijs en secundair onderwijs. Voor leerkrachten en leerlingenbegeleiders.

Datum

vrijdag 13 oktober 2017 van 09.30 tot 16.00 uur

Cursusgeld

€ 110 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u