Positief klasklimaat in een diverse schoolomgeving (kleuter)

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Kinderen komen pas tot ontwikkeling wanneer er een veilig klimaat heerst waarin ze zich goed voelen en hun zelfcompetentiegevoel op een positieve manier groeit. Een positief klasklimaat houdt verband met de sfeer, de relaties tussen kinderen, de interacties in functie van leeractiviteiten, de relatie met de leerkracht en de manier waarop leerlingen omgaan met structuur en regels. 

Een fundament van een positief klasklimaat is ‘verbondenheid’. Anders dan bij acties die direct gericht zijn op het verminderen van moeilijk hanteerbaar gedrag, pakken we met verbondenheid de dieperliggende wortels van gedrag aan. 

In deze praktijkgerichte vorming belichten we de initiatieven die je als leerkracht kan nemen om een positief klasklimaat te creëren. Welke materialen, activiteiten, ondersteuning kunnen kinderen de nodige voeding geven om te werken rond gevoelens en sociale vaardigheden, om zo een basisattitude van verbondenheid te ontwikkelen?

Cursuscode

M1718/GDSOV015

Lesgever

Daisy Boonen, onderwijscoach CEGO, leerkracht en onderwijskundig pedagoog

Doelgroep

Kleuteronderwijs

Datum

Dinsdag 24 april 2018 van 09.30 tot 15.00 uur

Cursusgeld

€ 120 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u