Pasen en Lentekriebels

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Konijntjes, kippen en eieren als onderwerp… maar hoe laat je alles eens anders rond huppelen in je klas? Dus geen voorgevormde sjablonen meer. Haal de eigen (teken-)talenten van de kinderen naar boven! We leren ze kijken naar basisvormen en kleuren om zo zelf creaties te maken. We verfraaien eieren met nieuwe en eenvoudige technieken om te schitteren tegen Pasen.

Maar Pasen valt ook in de lente…. Lente betekent bloemen en dat is een perfect onderwerp om te schilderen, om te kijken naar kunst, om te kijken naar schilders zoals Van Gogh, Monet en anderen die de lente in beeld hebben gebracht. Met experimentele schildertechnieken treden we in de voetsporen van Vincent en geven ons eigen schilderij een zoemende lentetoets! En als ons konijntje dan toch op zoek gaat naar een wortel … laten we die groente een uitdaging worden in je klas. Wat heeft het te maken met ‘land art’ of zeggen we beter ‘carrot art’? Een mysterie dat we samen oplossen.

Cursuscode

M1718/MUVOR006

Lesgever

Inge Vanhoof, bezieler 'Bazarts vzw', creatieve duizendpoot met ruime praktijkervaring in het basisonderwijs

Doelgroep

kleuter- en lager onderwijs. Voor kleuters vanaf 4 jaar en leerlingen eerste graad lagere school

Datum

Dinsdag 30 januari 2018 van 09.30 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen) - deelnemers brengen een schort en een plooibox mee.

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u