Oefen je stem! Spreektraining voor leerkrachten

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Veel leerkrachten hebben na langdurig praten last van vermoeidheid aan de stem met heesheid tot gevolg. De oorzaak ligt vaak bij een verkeerd stemgebruik. Intensief stemgebruik eist intensieve stemtraining en dat is waartoe deze nascholing een aanzet wil geven. Een gezond stemgebruik is één ding, de visie van Mind The Voice gaat dieper dan dat: je ‘mind’ beïnvloedt immers je ‘voice’.  De juiste ademhalings- en spreektechnieken, een juiste mindset en een goede lichamelijke conditie zijn cruciaal om dagelijks voor de klas te staan vol enthousiasme en energie. Vergeet niet: voor een rumoerige klas staan kan zijn tol eisen, en dan word je als leerkracht door vermoeidheid, stress en energieverlies al snel verleid tot foutief stemgebruik.

Deze nascholing is volledig praktijkgericht. Gedurende de voormiddag wordt er intensief in een kleine groep van maximum 15 personen gewerkt aan de juiste ademhalings- en spreektechnieken en worden er voor elke cursist individueel praktische, ervaringsgerichte tips gegeven rond gezond stemgebruik, stemkleur, lichaamshouding, mindset, stemzorg en spreken voor de klas.

In de namiddag reiken we hulpmiddelen en adviezen aan om de stem zo goed mogelijk te verzorgen. We gaan ook dieper in op de link tussen stemproblemen en je persoonlijkheid. Inzicht in die materie zorgt ervoor dat je stemproblemen na het volgen van deze nascholingen steeds een stapje voor bent.

Cursuscode

M1718/PEDID001

Lesgever

Tiffany Veys, stem- en zangcoach verbonden aan 'Mind The Voice', auteur ‘Zo Leer Je Zingen!’ en ‘De Stembijbel’

Doelgroep

Kleuter- , lager en secundair onderwijs

Datum

Maandag 25 september 2017 van 09.30 tot 15.00 uur
(aangezien we in een kleine groep werken, wordt deze cursus herhaald op 26 februari 2018 – code M1718/PEDID026)

Cursusgeld

€ 110 (broodjeslunch inbegrepen)
Inclusief boek 'De Stembijbel' t.w.v. € 34,99

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u