Luisteren en omgaan met emoties, stress, depressie bij jongeren

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

'Vlaamse jongeren koesteren weinig ambitie (maar voelen zich daar prima bij)’ kopte ‘De Morgen’ op 19 april 2017. Is dat zo? Tienertijd is immers een periode van heftige emoties waarbij stress, depressie, impulsiviteit en roekeloosheid haasje over spelen met verstandig en rationeel denken. Soms gaat het over banale schoolse huis-, tuin- en keukendiscussies. Soms zit er meer verborgen achter een façade. Onze jongeren zijn immers kampioenen in camouflagetechnieken. Hoe kunnen wij die doorprikken om zo de sleutel in handen te krijgen om hen te ondersteunen? 

In deze cursus zoeken we oplossingen op vragen zoals: Wat is dat nu eigenlijk ‘stress’, ‘emoties’ en ‘depressies’. Wat zijn mogelijke oorzaken hiervan? Hoe kunnen we het probleem bij deze jongeren vaststellen en diagnosticeren? Op welke manier kan je praten met een tiener en hoe bieden we oplossingen? 

Cursuscode

M1718/GDSOV011

Lesgever

Marleen Jans, psychotherapeut, zorgbegeleider onderwijs, jeugd- en gezinscoach en directeur Ankerpunt

Doelgroep

Secundair onderwijs

Datum

Dinsdag 13 maart 2018 van 09.00 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 110 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u