Interne, externe communicatie en reputatiemanagement van je school

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

We bekijken eerst het luik ‘interne communicatie’. Wat wil je er mee bereiken bij je lerarenkorps, bij de andere personeelsleden? Wat mag je eigenlijk van interne communicatie verwachten? Moeilijke vragen, want interne communicatie is een erg breed begrip, niet zo makkelijk vast te grijpen. Daarom kiezen we voor focus: we zoomen in op de mogelijkheden van interne communicatie voor het verhogen van ‘medewerkersengagement’. Welke impact kan interne communicatie hebben op engagement? Hoe kan je je interne communicatie daartoe inrichten? 

Nadien komt ‘externe communicatie’ aan bod. In het huidige communicatieklimaat worden met één tweet organisaties en individuen bewierookt, tot held gepromoot, maar ook door het stof gehaald en gebrandmerkt. Niemand kan nog onder de radar blijven: als mensen dat willen, wordt er over je gesproken, met de sociale media als grote katalysator. Ook over jouw school, jezelf als leidinggevende… Hoe kan je er nu voor zorgen dat dat op zo’n manier gebeurt, dat het jouw reputatie ten goede komt? Met andere woorden: wat zijn de sleutels voor een succesvol reputatiemanagement in deze overgevoelige tijden? Wat valt er eigenlijk te managen inzake reputatie? En hoe dan?

Cursuscode

M1718/LPLUS006

Lesgever

Steven Wellens, onderzoeker bij Memori, Thomas More

Doelgroep

Alle onderwijsniveaus. Voor directies, leidinggevenden en middenkader

Datum

Donderdag 1 maart 2018 van 09.30 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u