Inspiratie uit boekjes

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Voorleesboeken vormen een rode draad doorheen deze nascholing. 

Hoe ga je aan de slag met de klassieker ‘Blauwtje en geeltje’? Praktische tips over kleuren mengen, over klasorganisatie, over verschillende soorten verf en de verschillende manieren van verfmengen kunnen ons helpen. En wat als we verf mengen met klei?

Kunnen we onze ontdekkingstocht naar kleuren ook verderzetten met ‘Welke kleur een zoen heeft’? Een blik op pop-art en de werken van Romero Britto, een zeer kind- en kleurvriendelijke kunstenaar, zorgt voor oplossingen. 

‘Beautiful OOPS’ vertalen we naar een klasboekje om met fouten aan de slag te kunnen gaan. We leren verder kijken dan de vlek op ons blad of de mislukte tekening die een prop papier wordt. Laten we net creëren vanuit onze ‘foutjes’… Jij kan het nadien ook met jouw kinderen. 

We ronden af met ‘De stip’, een inspirerend boekje over hoe je kinderen kan aanzetten om iets te maken en in zichzelf te geloven. Welke kunstenaars werkten er allemaal met stippen? Naast Kandinsky, ontdekken we ook Malevich en hedendaagse autistische kunst! 

Heb jij eventueel een boekje dat jij inspirerend vindt om mee te werken in de klas? Breng het mee en  inspireer je collega’s!

Cursuscode

M1718/MUVOR011

Lesgever

Inge Vanhoof, bezieler 'Bazarts vzw', creatieve duizendpoot met ruime praktijkervaring in het basisonderwijs

Doelgroep

kleuter- en lager onderwijs. Voor kleuters vanaf 4 jaar en leerlingen eerste graad lager onderwijs

Datum

Dinsdag 13 maart 2018 van 09.30 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen) - deelnemers brengen een schort en een plooibox mee

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u