Ik kan het niet zo fijn

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Tijdens deze cursus wordt een antwoord gegeven op volgende vragen:

  • Wat verstaan we onder fijnmotoriek?
  • Wat is manuele vaardigheid, visuomotoriek, grafomotoriek, schrijfmotoriek?
  • Wat is ooghandcoördinatie?
  • Waarom is het belangrijk dat kinderen tekenen en kleuren? Hoe leren we het tekenen best aan? Hoe leren we een kind puzzelen?
  • Waarom doen we voorbereidende schrijfmotorische krullen en hoe komen we tot een goede schrijfmethode? Wanneer beginnen we met het oefenen van de fijnmotoriek? Waarom is ook de grootmotoriek belangrijk? 
  • Waarom zijn er tegenwoordig meer kinderen met fijnmotorische moeilijkheden? Wat is de relatie tussen fijnmotoriek en concentratie, tussen fijnmotoriek en ruimtelijke oriëntatie?
  • Waarom zijn er meer problemen met schoolrijpheid en wat kunnen we hieraan veranderen als ouders, leerkracht, school? Welke activiteiten zijn belangrijk om kinderen te stimuleren en optimaal te doen ontwikkelen?

We gaan zelf aan de slag met fijnmotorische en coördinatieoefeningen en bezinnen ons over wat we vragen aan onze kinderen, wat we hen aanbieden. We zoeken het verschil tussen falen en lukken, tussen weigeren en willen deelnemen, tussen chaos en structuur, tussen overactiviteit en stilzitten, tussen schoolse moeilijkheden en plezier beleven aan het leren.

Cursuscode

M1718/ZOROK014

Lesgever

Marc Litière, psychomotorisch systeemtherapeut gespecialiseerd in psychomotorische diagnostiek en -therapie bij kinderen

Doelgroep

Kleuter- en lager onderwijs. Voor oudste kleuters en onderbouw lagere school

Datum

Dinsdag 23 januari 2018 van 09.00 tot 16.00 uur

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u