Hoe waanzinning rijk kan een basismilieu zijn?

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

De gedrevenheid van kinderen om greep te krijgen op de werkelijkheid vraagt om een gevarieerd aanbod dat hen steeds opnieuw uitnodigt tot onderzoeken, ontdekken en exploreren. Durf je loslaten en te kijken naar wat kinderen echt kan boeien? Sta je wel eens stil bij de vraag of je klasinrichting echt op maat is van je kleuters? Hoe creëer je een uitlokkend, niet overladen aanbod op maat?

In deze sessie leggen we ons toe op het creëren van een rijk basismilieu: de inrichting en een stel goed doordachte hoeken, met aandacht voor de grote diversiteit tussen de kleuters, elk met hun passies en talenten. Bij de uitbouw zien we erop toe dat alle ontwikkelingsdomeinen en de ontwikkelingsdoelen tot hun recht komen. Vervolgens ontdekken we hoe we vanuit observaties de omgeving steeds rijker kunnen maken. Aan de hand van foto’s en filmpjes ga je na deze sessie naar huis vol inspiratie om in jouw eigen klas een rijke leeromgeving te creëren.

Cursuscode

M1718/PEDID019 

Lesgever

Jan Van de Wiele, onderwijscoach CEGO, kleuterleider en pedagoog

Doelgroep

Kleuteronderwijs

Datum

M1718/PEDID019 - donderdag 18 januari 2018 van 09.30 tot 15.00 uur 

Cursusgeld

€ 120 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u