Differentiëren in de kleuterklas

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Als kinderen allemaal dezelfde kip moeten knippen, kunnen ze hun ei niet kwijt.

In de kleuterklas moeten alle kinderen gelijke kansen krijgen, dus kinderen die ‘ongelijk’ zijn, mogen niet gelijk behandeld worden. Daarom is het belangrijk hen een rijke speel- en leeromgeving aan te bieden zodat ‘alle’ kinderen hun talenten laten zien.
Met het M-decreet in het achterhoofd, evolueren we meer en meer van product- naar procesgericht onderwijs. Ruimte vrijmaken (loslaten) voor een efficiënte, kindgerichte differentiatie is de boodschap. We maken kennis met verschillende werkvormen zodat we optimaal kunnen differentiëren in onze kleuterklas; zodat het verschil in de bagage van de ‘kwetsbare’ kinderen wordt gecompenseerd. 

We gaan al ‘spelend leren’ en maken kennis met didactisch materiaal (dat we nadien eenvoudig kunnen namaken) waarmee we onmiddellijk aan de slag kunnen.

Cursuscode

M1718/PEDID030

Lesgever

Lieve Van Beeck, leerkracht, onderwijsexpert meerbegaafdheid, integratief en narratief psychotherapeut

Doelgroep

Kleuteronderwijs

Datum

Maandag 19 maart 2018 van 09.00 tot 16.00 uur

Cursusgeld

€ 95 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u