Bonjour, parlez-vous encore français en classe?

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Dit is een tweede gespreksmoment, waarin we werken aan je taalvaardigheid Frans. Veel leerkrachten zijn wat onzeker om te praten in onze andere landstaal. Maar aan die spreekdurf willen we iets doen. Aan de hand van (lagere school) thema’s maak je een praatje met collega’s die net zo taalvaardig zijn als jezelf en ook tips willen krijgen van een docente die ‘de taal van Molière’ volop beheerst. En maak je een foutje, dan is dat echt geen probleem hoor! Samen met een beperkte groep deelnemers – zodat iedereen voldoende spreektijd krijgt ‘en français’- ontdek je nieuwe impulsen om onze Franse lessen te kleuren.

We verwachten van jou dat je tijdens deze dag de mondelinge Franse taal actief hanteert, zodat je nadien zelfzekerder voor de klas kan staan en dat je ook je eigen leerlingen motiveert om zich in het Frans uit te drukken. We zoeken aan de hand van praktijkvoorbeelden naar oplossingen en wisselen ervaringen uit. 

Op 26 oktober 2017 (M1718/PEDID012) stond een eerste gespreksdag op de kalender. Nu  gaan we opnieuw een dagje Frans praten, maar behandelen andere onderwerpen. 

Cursuscode

M1718/PEDID031

Lesgever

Ineke Elst, docent Frans lerarenopleiding Thomas More Mechelen

Doelgroep

Lager onderwijs

Datum

Donderdag 19 april 2018 van 09.30 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 95 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u