Bewegend leren met IMO-LEARN

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

iMO-LEARN is een slimme kubus die leerlingen de mogelijkheid geeft om te bewegen terwijl ze leren. Het creëert variatie in het lesmateriaal en in het lesgebeuren. De lessen worden daardoor niet complexer, maar boeiender, zowel voor de leerkracht als voor de leerlingen.

De iMO-LEARN is veelzijdiger dan de dobbelsteen die je voor ogen hebt. Hij daagt de leerlingen en de leerkrachten dagelijks uit om nog meer actieve werkvormen te creëren. De kubus heeft geen rechte randen. Dit promoot dynamisch zitten en stimuleert leerlingen om meer te bewegen dan in een gewone klasopstelling. Er werden meer dan 100 oefeningen uitgewerkt in verschillende kennis- en bewegingsdomeinen om leerkrachten en leerlingen volledig bewust te maken van de mogelijkheden van iMO-LEARN. En als je een bewegingsmodule (MDM) in de kubus steekt, tover je het klaslokaal om in een trendy digitale leeromgeving. Dit is een ontdekkingssessie, waarin je exploreert hoe makkelijk je bewegend leren kan introduceren in je eigen klas. 

Cursuscode

M1718/DIGIB004

Lesgever

Lesgever / trainer i3Learning. De lesgever is gecertificeerd door i3Technologies en is actief in het onderwijs

Doelgroep

Kleuter- en lager onderwijs

Datum

Woensdag 25 april 2018 van 13.30 tot 16.30 uur

Cursusgeld

€ 55
Deelnemers brengen een laptop mee.

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u