Basis financieel management voor non-financials

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Een jaarrekening is een noodzakelijk instrument als je een duidelijk beeld wenst van de financiële draagkracht van een onderneming. Ook in het onderwijs wordt een jaarrekening opgesteld.  Als leidinggevende in het onderwijs kan je er alle belang bij hebben om het verhaal achter de cijfers van ondernemingen, organisaties en scholen waarmee je in contact komt en/of samenwerkt te kennen. Maar hoe lees je die balans en wat zijn de mogelijkheden en beperkingen inzake informatie in een jaarrekening? Het hoofddoel van deze cursus is inzicht geven in de opbouw, de interpretatie en het juiste begrip van de balans en de resultatenrekening. Je leert het financiële (basis-)jargon kennen en ontdekt welke de knipperlichten zijn voor de financiële gezondheid van een organisatie.

Deze praktische opleiding is bedoeld voor iedereen die geen financiële achtergrond heeft, maar die een grondige basiskennis wil verwerven voor het lezen en interpreteren van de financiële rapportering. Het juist interpreteren en lezen van een jaarrekening zal immers een extra meerwaarde betekenen in het nemen van jouw financiële beslissingen.

Cursuscode

M1718/LPLUS003

Lesgever

Geert Strobbe, opleidingsmanager bedrijfsmanagement Thomas More (Mechelen)

Doelgroep

Alle onderwijsniveaus. Voor directies, leidinggevenden en middenkader

Datum

Dinsdag 14 november 2017 van 09.30 tot 15.30 uur

Cursusgeld

€ 105 (broodjeslunch inbegrepen)

Schrijf je in

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u