Ambras in de klas

van de opleiding navorming LEON kenniscentrum

Locatie: Mechelen -Campus Kruidtuin

Soms loopt het met een klas volledig in het honderd. De sfeer is ziek, niemand voelt zich nog goed. Als leerkracht of klassenleraar weet je ook niet meer waaraan te beginnen. Niets helpt nog.
Tijdens deze vorming proberen we inzicht te krijgenin wat er zich nu eigenlijk afspeelt. Je krijgt nieuwe inzichten over belemmeringen en mogelijkheden in je klas. We gaan dus verder dan enkel theorietjes bekijken. We gaan aan het werk! Hiervoor gebruiken we de techniek van een ‘organisatieopstelling’. Bij een opstelling wordt gekeken naar de klas als groter geheel, als systeem. Binnen het systeem richt een opstelling zich op het functioneren van leerlingen in hun klas en op het functioneren van een klas als geheel. Daarbij wordt gekeken naar leiderschap, invloeden uit de geschiedenis, sleutelfiguren en gebeurtenissen en naar de onderlinge verhoudingen van leerlingen, klassen en de diverse geledingen in de school. Met een opstelling wordt zeer snel duidelijk waar de spanningen en verstoorde verhoudingen binnen de klas vandaan komen. Door het verkregen inzicht kunnen de spanningen opgeheven en verhoudingen hersteld worden.

Cursuscode

M1718/GDSOV013

Lesgever

Erwin Vermesen, navormer, trainer sociale vaardigheden

Doelgroep

kleuter-, lager en secundair onderwijs

Datum

vrijdag 16 maart 2018 van 09.00 tot 16.00 uur 

Cursusgeld

€ 110 (lunch inbegrepen)

Schrijf je in 

Scroll naar beneden voor meer info
Leen Hoste
Administratief medewerker

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u