Verzekeringen in avondonderwijs

Graduaat

Locatie: Geel - Campus Geel

Een ongeval, een gebroken glas, … eerste hulp bij verzekering

  • Je bent het aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten.
  • Zit de klant met een vraag: auto, familiale, hospitalisatie? Jij achterhaalt de verzekeringsbehoefte, legt verschillende polissen uit en vraagt een offerte op.
  • Schade? Dan kan de klant bij jou terecht. Je ondersteunt de klant fysiek, telefonisch of online bij het opstarten en samenstellen van het schadedossier.
  • Als administratief ondersteuner ben jij de spil tussen de klant en de betrokken partijen
  • Kortom klanten kunnen bij jou terecht met vragen over hun verzekeringsportefeuille en lopende schadedossiers.
  • Je bent werkzaam bij een verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent of op de binnendienst van een verzekeringsmaatschappij.
     

Follow us!Facebook

De opleiding
in het kort
Scroll naar beneden voor meer info
katrienmetsjaal
Katrien Vangeel
Opleidingscoördinator
Voor al je vragen over de opleiding.
Siska D'hoore
Siska D'hoore
Zorgcoördinator
Voor al je vragen over studeren met een functiebeperking

Troeven

image.alt

Al doende leren

Een groot deel van je opleiding breng je door op de werkvloer. Daar pas je niet enkel de geleerde technieken toe maar leer je van je mentor de kneepjes van het vak.

image.alt

Ervaren docenten

Onze docenten hebben massa’s ervaring en dankzij onze sterke band met het bedrijfsleven weten we wat er hot is op de markt. We spelen in op de nieuwste trends en leiden je op tot een startende professional die zelfstandig kan functioneren in de beroepspraktijk.

image.alt

Studeren combineren

Je studies combineren met je werk en/of je gezin? Dat kan perfect met dit programma in avondonderwijs. Een waardevol diploma in slechts 2 jaar! Een probleem met de timing? Via streaming kan je een groot aantal lessen volgen.

Programma

  • Opbouw
  • Vakken
  • In de praktijk
  • Persoonlijke begeleiding
  • Go international
  • Opbouw

    In elk semester wordt er rond een specifiek type verzekering gewerkt. Elk thema bestaat uit verschillende onderdelen die nauw samenhangen. Eén avond in de week brengen docenten uit de praktijk je de nodige kennis en inzichten bij over het type verzekering. Op zaterdagvoormiddag volg je workshops om je professional skills, ICT skills en communicatie skills te versterken. Daarnaast werk je werkplek zelfstandig aan opdrachten over het thema.

    Per semester heb je één examen en een portfolioverdediging van de werkplekopdrachten.

    • Thema 1 Inleiding in verzekeringen | Je ontdekt de markt van de verzekeringen, het opstellen van de offerte tot het contract en de bijhorende juridische aspecten. Je wordt klaargestoomd voor het officiële examen PCP attest.
    • Thema 2 Aansprakelijkheid | Je verdiept je in verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Welke gevaren zijn verzekerd en met welke waarborgen? Hoe worden de verzekerde bedragen vastgesteld en hoe verloopt de schaderegeling?
    • Thema 3 Zaakverzekering | Je verdiept je in de woningpolis en brandverzekering (eenvoudige risico’s) en de omnium (eigen schade). In simulaties leer je complexere boodschappen brengen en omgaan met moeilijke vragen van klanten.
    • Thema 4 Persoonsverzekering | Je verdiept je in de ziekte- en ongevallenverzekering, het fiscaal en niet fiscaal sparen of beleggen en de levensverzekering. Tijdens workshops verbeter je je commerciële communicatie.
  • Vakken

    Hieronder vind je een overzicht van de vakken (onder voorbehoud van wijzigingen), met per vak het aantal studiepunten per fase. Studiepunten drukken uit hoeveel uren je gemiddeld nodig hebt om de leerstof te verwerken (incl. lessen). Reken voor 1 studiepunt ongeveer 25 à 30 uren.

    De belangrijkste vakken hebben we toegelicht in een blauwe tooltip.
    Wil je van élk vak de gedetailleerde inhoud kennen? Check dan de programmagids.

    SEMESTER1234
    THEMA 1: INLEIDING VERZEKERINGEN
    Inleiding verzekeringen i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 14
    THEMA 2: AANSPRAKELIJKHEID
    Aansprakelijkheid i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 16
    SEMESTER1234
    THEMA 3: ZAAKVERZEKERINGEN
    Zaakverzekering i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 16
    THEMA 4: PERSOONSVERZEKERING
    Persoonsverzekering i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 16
    Afstudeeropdracht i 4
    SEMESTER1234
    THEMA 1: INLEIDING VERZEKERINGEN
    Inleiding verzekeringen i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 14
    THEMA 2: AANSPRAKELIJKHEID
    Aansprakelijkheid i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 16
    THEMA 3: ZAAKVERZEKERINGEN
    Zaakverzekering i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 16
    THEMA 4: PERSOONSVERZEKERING
    Persoonsverzekering i 6
    Workshops / Werkplekopdrachten i 16
    Afstudeeropdracht i 4

    Lesrooster

    Bekijk een voorbeeldrooster voor fase 1.

  • In de praktijk

    Centraal binnen elk thema staat het werkplekleren. Tijdens dit werkplekleren ga je met opdrachten aan de slag, pas je de skills uit de workshops toe en voer je beroepstaken in de praktijk uit. Je reflecteert en rapporteert hierover met beroepsproducten in het portfolio dat je gedurende je opleiding vormgeeft. 

    Tijdens gespreksgroepen reflecteer je samen met je collega-studenten over je vooruitgang in de werkplekopdrachten en geef je elkaar feedback. Deze gespreksgroepen worden begeleid door de werkplekbegeleider van de hogeschool. Op de welkplek zelf is er de werkplekmentor waarbij je terecht kan voor de nodige informatie en coaching.

    In thema 1 verken je de werkplek, de markt, het bedrijf, de klanten en de rol van de functie van de medewerker verzekeringen. Tijdens thema 2, 3 en 4 verdiep je je telkens in een specifiek type verzekering, nl. in thema 2 de aansprakelijkheidsverzekeringen, in thema 3 de zaakverzekeringen en ten slotte in thema 4 in de persoonsverzekeringen. Je verwerkt de administratieve gegevens, staat klanten te woord, vraagt offertes aan, geeft toelichting en help klanten bij de afhandeling van een schade.
    Als afsluiter van je opleiding licht je de volledige verzekeringsportefeuille van een klant door en geeft hierover advies.

    Op het einde van elk thema presenteer je de resultaten uit je portfolio aan een jury.

    Ben je vandaag werkzaam in een functie die aansluit bij de opleiding of in een omgeving waar je de mogelijkheid hebt om de taken en opdrachten uit te voeren, dan kan het werkplekleren doorgaan in je eigen werkomgeving.
     

  • Persoonlijke begeleiding

    Als startende student krijg je een mentor toegewezen. Hij zal jou wegwijs maken op de campus en in de opleiding, zodat je snel startklaar bent en gemotiveerd aan de slag kan! De mentor is ook jullie vertrouwenspersoon waarbij je terecht kan voor allerlei vragen.

  • Go international

    Een semester in het buitenland studeren of je laatste werkplekperiode bij een internationaal bedrijf uitvoeren of een kortlopende buitenlandse ervaring van een week. Het is allemaal mogelijk.

Na je studie

  • Na je studie
  • Verder studeren

#wearegraduaten