Leraar Secundair Onderwijs voor praktijkvakken in voltijds of deeltijds dag- of avondonderwijs

Educatieve graduaatsopleiding voor Secundair Onderwijs

leraar worden

Nieuw: word praktijkleraar in jouw vak

Vanaf academiejaar 2019-2020 kan je bij Thomas More het educatief graduaat in het secundair onderwijs volgen, bedoeld voor personen met minstens drie jaar nuttige werkervaring in een praktijk- of technisch vak. Deze opleiding vervangt de specifieke lerarenopleiding (SLO), de D-cursus of het getuigschrift pedagogische bekwaamheid (GPB), georganiseerd door de Centra voor volwassenonderwijs (CVO).

  • De opleiding is sterk praktijkgericht. In nauw contact met de secundaire school verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om een sterke leraar te worden. Je leert het lesgeven van echte praktijkleraren, die ook in de opleiding hun steentje bijdragen. 
  • We bieden flexibele trajecten aan die rekening houden met jouw werkervaring en persoonlijke situatie.  Trajectbegeleiders ondersteunen je keuzeproces. 
  • Je kan kiezen voor trajecten met lesmomenten overdag en/of ’s avonds en dat op drie locaties: Antwerpen, Geel of Mechelen!
  • Ben je al aan de slag als leraar? Dan kan je in Geel kiezen voor een LIO-traject (min. 500 uren leraar zijn) en in Mechelen of Antwerpen je lesopdracht flexibel laten meetellen als stage.
  • Je kan op alle locaties starten in september. In Geel en Antwerpen kan je ook in februari instappen! 
  • Secundaire scholen zijn voortdurend op zoek naar praktijkleraren met passie voor hun vak.
Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

6 maart
Zaterdag 10u - 14u
24 april
Zaterdag 10u - 14u
26 juni
Zaterdag 10u - 14u