Leraar Secundair Onderwijs voor praktijkvakken in dag- en avondonderwijs (SLO)

Educatieve graduaatsopleiding voor Secundair Onderwijs

leraar worden

Nieuw: word praktijkleraar in jouw vak

Vanaf academiejaar 2019-2020 kan je bij Thomas More het educatief graduaat in het secundair onderwijs volgen, bedoeld voor personen met minstens drie jaar nuttige werkervaring in een praktijk- of technisch vak. Deze opleiding vervangt de specifieke lerarenopleiding (SLO), de D-cursus of het getuigschrift pedagogische bekwaamheid (GPB), georganiseerd door de Centra voor volwassenonderwijs (CVO).

  • De opleiding is sterk praktijkgericht. In nauw contact met de secundaire school verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om een sterke leraar te worden. Je leert het lesgeven van echte praktijkleraren, die ook in de opleiding hun steentje bijdragen. 
  • We bieden flexibele trajecten aan die rekening houden met jouw werkervaring en persoonlijke situatie.  Trajectbegeleiders ondersteunen je keuzeproces. 
  • Je hebt de keuze tussen dag- of avondonderwijs en dat op drie locaties: Antwerpen, Geel of Mechelen!
  • Ben je al aan de slag als leraar (min. 500 uren lesopdracht), maar beschik je nog niet over een diploma van leraar? Dan is het LIO-traject iets voor jou! De minimumduur hiervan is 1,5 jaar (3 semesters).
  • Je kan in deze opleiding instappen in september en februari
  • Secundaire scholen zijn voortdurend op zoek naar praktijkleraren met passie voor hun vak.
Scroll naar beneden voor meer info

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore