Winkelmanagement

van de opleiding graduaat (hbo5) Winkelmanagement

Locatie: Geel -

De HBO5-dagopleiding is een voltijdse opleiding. Het modeltraject is gespreid over twee jaren. Je volgt drie dagen per week les en je bent twee dagen actief op een stageplaats.

Je doorloopt 8 thema’s. Zo ontwikkel je je tot een bekwaam winkelmanager. Bovendien worden je communicatie-en ICT-skills voortdurend bijgespijkerd. We nemen een vliegende start in het eerste jaar met de thema’s ‘Customer & products’. Je ontdekt hoe je als verko­per het vertrouwen van je (potentiële) klanten kunt winnen en hoe je een goede relatie met je klanten opbouwt. We zoomen ook in op de inkoop en het beheer van voorraden. In de thema’s ‘Shop & marketing’ reiken we je technieken en kennis aan om het beheer, de organisatie en de inrichting van je winkel of webshop commercieel te optimaliseren. Je leert ook alle marketingkneepjes. In het tweede jaar bekwaam je je in de thema’s ‘Law & finance’ in het financieel beheer van je onderneming. Als people manager is het belangrijk de regels van het arbeidsrecht te kennen. Bovendien leer je hoe je de wetten binnen de retail correct toepast. In het thema ‘Team & com­pany’ werken we verder aan je talenten om je als leider binnen een team te ontwikkelen. Je leert technieken om op motiverende wijze het teammanagement te organiseren. Je ontdekt ook het reilen en zeilen van nieuwe distributiekanalen. Ten slotte lanceer je je eigen webshop en leer je hoe je die met digitale snufjes commercieel kan boosten.

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Tessa Vervecken
Verantwoordelijke

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Tijdens deze opleiding doorloop je 8 thema’s. Zo ontwikkel je je tot een bekwaam winkelmanager. Bovendien spijkeren we jouw communicatie- en ICT-skills voortdurend bij.

  De eerste vier thema’s omvatten het opbouwen van een goede relatie met je klanten, het beheren van de inkoop en voorraad, het ontwikkelen van promotieacties om klanten te (ver)leiden, te begrijpen en te overtuigen en tot slot het leren kennen van de marketingkneepjes.

  Daarna leer je alles over het financieel beheer, recht, teammanagement en de nieuwe distributiekanalen. Bovendien maak je via werkplekleren uitgebreid kennis met de praktijk!

 • Je toekomst

  Je toekomst

  Tijdens jouw opleiding bouw je veel werkervaring op in de sector van jouw keuze. Bij afstuderen kun je mogelijke werkgevers dan ook al een mooi portfolio voorleggen!

  Na je studie kan je aan de slag als beginnend leidinggevende en/of winkelmanager. Een greep uit de mogelijkheden:

  • departementsverantwoordelijke in een grootverkooppunt (Decathlon, Colruyt, Mediamarkt, Makro, Euro Shoe, …)
  • winkelmanager in een klein verkooppunt (Spar, Rituals, …)
  • zelfstandig retailer
  • ...

  Honger naar meer en wil je nog verder studeren? Ontdek ons aanbod voor onze aansluitende bacheloropleidingen.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u