Seniorenconsulentenvorming HBO5

Graduaat (HBO5)

Je bent op zoek naar een beroepsgerichte en flexibele opleiding waar een volwassen aanpak centraal staat.

Spreekt de begeleiding van ouderen je aan? Vind jij ook dat ouderen meer zijn dan enkel hun leeftijd, en vanuit hun ervaring en levenswijsheid een waardevolle plaats moeten innemen in onze samenleving? Wil jij dit mee realiseren?

Dan is de opleiding seniorenconsulentenvorming een degelijke voorbereiding op die uitdaging.

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Scroll naar beneden voor meer info

Opbouw

 • Opleidingsprogramma
 • Na je opleiding
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  De opleiding biedt een brede algemene basis op het vlak van humane wetenschappen. Naast de lesmomenten wordt er ook verwacht dat je tijd vrijmaakt voor supervisie en opdrachten. Een aantal methodevakken bereiden je voor op de praktijk, en praktijkervaring verwerf je via je stage.

  De opleiding wordt modulair ingericht. De modulaire structuur biedt je een grote vrijheid om de opleiding op je eigen maat en tempo te kunnen afwerken. Dat betekent dat je zelf, tot op zekere hoogte, je lessenpakket kan samenstellen. Je kan kiezen om de volledige opleiding te volgen of een aantal modules ervan, bij wijze van bijscholing.

  De opleiding wordt modulair aangeboden. De modulaire structuur biedt je een grote vrijheid om de opleiding op je eigen maat en tempo af te werken. Je kan kiezen om de volledige opleiding te volgen of een aantal modules ervan, bij wijze van bijscholing.

 • Na je opleiding

  Na je opleiding

  Met het gegradueerde diploma seniorenconsulentenvorming kan je aan de slag in zeer uiteenlopende jobs in diverse sectoren van de ouderenzorg.

  Je kan bijvoorbeeld werken in een woonzorgcentrum als coördinator van de dienst animatie, of als (bege)leider in een dienstencentrum.

  Ook in de thuiszorg en in het ouderenbeleid (Steden en gemeenten, OCMW’s) is er misschien voor jou een loopbaan weggelegd.

  Als je geslaagd bent voor alle modules, behaal je een diploma Seniorenconsulentenvorming in het HBO5/graduaat, of ‘Associate degree’.

  Wil je verder studeren, kijk dan naar onze aansluitende Bacheloropleidingen.

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u