Orthopedagogie

van de opleiding graduaat (hbo5) Orthopedagogie

Locatie: Geel -

De opleiding biedt een brede algemene basis op het vlak van humane wetenschappen. Daarnaast begeleiden een aantal methodevakken je in je groeitraject naar professionalisme in het werken met mensen. De docenten hebben werkervaring in de sociale sector en zorgen voor boeiende en interactieve lessen. Door projectwerk, groepswerk, gastcolleges en bezoeken aan het werkveld zorgen we ervoor dat de theoretische kennis wordt omgezet naar praktische kunde.

Echte praktijkervaring verwerf je door een aanzienlijk deel (300 uren) van elk semester als stagiair of betaalde kracht in het werkveld te staan. Tussentijds wordt de leerervaring die je in de praktijk opdoet besproken en verder uitgediept via supervisie en methodische werkbegeleiding.

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Bie Ceuppens
Verantwoordelijke

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Na je opleiding
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  De opleiding biedt een brede algemene basis op het vlak van humane wetenschappen. Daarnaast begeleiden een aantal methodevakken je in je groeitraject naar professionalisme in het werken met mensen.

  De lectoren hebben werkervaring in de sociale sector en zorgen voor boeiende en interactieve lessen. Door projectwerk, groepswerk, gastcolleges en bezoeken aan het werkveld zorgen we ervoor dat de theoretische kennis  wordt omgezet naar praktische kunde.

  Echte praktijkervaring verwerf je door een flink deel (225 à 300 uren) van elk semester als stagiair of betaalde kracht in het werkveld te staan. Tussentijds wordt de leerervaring die je in de praktijk op doet besproken en verder uitgediept via supervisie en methodische werkbegeleiding.

  De opleiding wordt modulair aangeboden. Dat betekent dat je zelf, tot op zekere hoogte, je lessenpakket kan samenstellen. Dit maakt de opleiding toegankelijk als je werk en studie wil combineren. Je kan kiezen om de volledige opleiding te volgen of een aantal modules ervan, bij wijze van bijscholing.

 • Na je opleiding

  Na je opleiding

  Met een gegradueerde diploma Orthopedagogie kan je aan de slag in diverse jobs in verschillende takken van de welzijnssector: gehandicaptenzorg, gezinszorg, bijzondere jeugdzorg, algemeen welzijnswerk, woonzorgcentra, geestelijke gezondheidszorg...

  Deze jobs kunnen zowel ambulant, mobiel, residentieel of semiresidentieel georganiseerd zijn.

  Misschien ben je al aan de slag in de welzijnssector en wil je je verder professionaliseren of specialiseren. Met dit diploma kan je doorgroeien.

  Als je geslaagd bent voor alle modules, behaal je een diploma Orthopedagogie in het HBO5/graduaat, of ‘Associate degree’.

  Wil je verder studeren, kijk dan naar onze aansluitende Bacheloropleidingen.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u