Marketing

van de opleiding graduaat (hbo5) Marketing

Marketeers hebben als voornaamste doel in te spelen op de wensen en behoeften van de klant: ze verplaatsen zich voortdurend in de gedachten van de afnemers in plaats van de producten centraal te stellen. Zij zijn gewend om 'vanuit de markt' terug te denken. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat dit de enige juiste manier van zakendoen is. Marketing slaat een brug tussen productie en consumptie. Zowel het type producten als de kwaliteit ervan in de winkels wordt bepaald door de voorkeur van de consumenten.

Je bent iemand met een brede interesse in het commerciële leven van een bedrijf of organisatie: wat verkopen ze, hoe verkopen ze, aan wie en via welk kanaal….Je bent assertief en iemand die graag met andere mensen omgaat en steeds weer nieuwe mensen wil leren kennen. Je bent geboeid door de laatste nieuwe trends en technologische ontwikkelingen in de markt. Dan ben jij de perfecte markteer in spe. 

Projectwerk is belangrijk binnen marketing en is één van de grote troeven van de opleiding. Reeds vanaf het eerste jaar zal je aan projecten werken die van eerder ’klein en eenvoudig’ evolueren naar een stage van 3 maanden.

Marketeers zijn overal nodig zowel in kleine als grote bedrijven. Je gaat aan de slag in een KMO of multinational als marketeer, inkoper, verkoper, e-commerce medewerker, accountmanager, commercieel bediende binnendienst, specialist digitale marketing….Maar je kan ook tewerkgesteld worden in een marktonderzoeksbureau, reclamebureau, communicatiebureau, evenementenbureau… En natuurlijk kan je ook je eigen zaak opstarten

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Tony Bastijns
Verantwoordelijke Avondtraject

Opbouw

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan naar ons aanbod voor aansluitende bacheloropleidingen.

  Marketing focust op mensen, marketing en reclame. Realistische praktijksituaties, bedrijfsbezoeken en voordrachten van specialisten uit het werkveld zorgen ervoor dat je de theorie meteen aan de praktijk kan toetsen.

  Je leert behoeften van klanten onderzoeken, op basis hiervan gericht de doelgroep kiezen, gepaste verkooptechnieken toepassen en communicatieacties opzetten.

  In de afstudeerrichting Marketing komen ook bredere managementinzichten aan bod zoals personeelsbeleid, financieel beleid en het opstellen van een businessplan. In een (kleiner) bedrijf kom je immers in aanraking met heel wat managementaspecten!

  In de afsluitende module projectwerk worden de kennis en vaardigheden uit de verschillende modules in praktijk gezet. Dit kan in de vorm van een eindwerk, eventueel gecombineerd met een stage.

 • Je toekomst

  Je toekomst

  Marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Van mul- tinational tot KMO: allemaal zijn ze op zoek naar commerciële profie- len. Er zijn dan ook heel wat vacatures waarin je als afgestudeerde marketeer aan de bak kan.

  Onze afgestudeerden zijn dan ook werkzaam in een hele waaier van beroepen zoals onder meer commercieel bediende binnen- of buitendienst, commercieel verantwoordelijke, accountmanager, sales manager, e-commerce-medewerker of medewerker in de aankoop.

  Wil je nog verder studeren tot bachelor? Via Thomas More kan je een verkort traject bachelor Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Marketing) volgen.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u