Maatschappelijk werk

van de opleiding graduaat (hbo5) Maatschappelijk werk

Locatie: Antwerpen -
 • Ben je sociaal geëngageerd en geïnteresseerd in maatschappelijke evoluties en hun invloed op het welzijn van mensen? Wil je aan de slag in de sociale sector? Dan zit je goed met ons Graduaat Maatschappelijk Werk!
 • Je leert op je eigen tempo tijdens je individuele traject of je kiest voor het driejarig modeltraject.
 • Je verwerft een brede algemene basis op het vlak van humane wetenschappen. De methodevakken begeleiden je in je groei naar professionalisme in het werken met mensen.
 • De opleiding is bij uitstek beroepsgericht: via stage verwerf je praktijkervaring. Lessen en praktijkbegeleiding diepen die ervaring verder uit.
 • Na afstuderen kan je direct aan de slag in de welzijnssector. Wil je toch verder studeren? Dan kan je via een verkort programma een aansluitende professionele Bachelor volgen.

Vind meer informatie over deze opleiding op de website van TNA.

Scroll naar beneden voor meer info
Marianne Vervliet
Verantwoordelijke

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Na je opleiding
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  De opleiding biedt een brede algemene basis op het vlak van humane wetenschappen. Daarnaast begeleiden een aantal methodevakken je in je groeitraject naar professionalisme in het werken met mensen.

  De opleiding is praktijkgericht: de echte praktijkervaring verwerf je via je stage. Tijdens de lessen en de praktijkbegeleiding wordt je leerervaring in de stage verder uitgediept en ondersteund.

  De opleiding wordt modulair aangeboden. De modulaire structuur biedt je een grote vrijheid om de opleiding op je eigen maat en tempo af te werken.

  Je kan kiezen om de volledige opleiding te volgen of een aantal modules ervan, bij wijze van bijscholing.

 • Na je opleiding

  Na je opleiding

  Met een gegradueerde diploma Maatschappelijk Werk kan je aan de slag in diverse jobs in de sociale sector.

  Allereerst natuurlijk als maatschappelijk werker, maar ook als hulpverlener, trajectbegeleider, budgethulpverlener, coach of zorgcoördinator. De veelzijdigheid van deze opleiding zorgt ervoor dat je overal terecht kan.

  Als je geslaagd bent voor alle modules, behaal je een diploma Maatschappelijk Werk in het HBO5/graduaat, of ‘Associate degree’.

  Wil je verder studeren, kijk dan naar onze aansluitende Bacheloropleidingen.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO TNA
  Molenstraat 8
  2018 Antwerpen
  03 226 33 95
  opleidingen@cvo.tna.be

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u