Logistiek, Transport en Mobiliteit

van de opleiding graduaat (hbo5) Logistiek, transport en mobiliteit

Zonder logistiek geen goederen in de winkels, geen online bestelde pakjes, geen geneesmiddelen in de apotheek, … Logistiek is meer dan alleen transport. Ook inkoop, voorraad, magazijn en distributie maken deel uit van het logistieke proces. Klanten verwachten service wat hoge eisen stelt aan de logistieke prestatie. Planning, organisatie, kwaliteit en efficiëntie staan dan ook centraal in de uitvoering. Vlaanderen ligt midden in het centrum van de Europese logistieke draaischijf.

In de opleiding leer je niet alleen al deze facetten van de logistiek kennen, maar ga je er ook praktisch mee aan de slag. Je eerste werkervaring doe je al op tijdens de praktijkstage. Kroonstuk van je opleiding is je projectwerk waar je laat zien dat je echte logistieke problemen aankan.

Scroll naar beneden voor meer info
Raf Meylaers
Coördinator

Opbouw

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan op www.thomasmore.be/opleidingen voor aansluitende bacheloropleidingen.

  In de opleiding Logistiek, transport en mobiliteit leer je kritisch nadenken over transport en opslag, net voldoende voorraad aanhouden, optimale logistieke kosten berekenen en samen met de klant de beste oplossing op maat uitwerken.

  Na deze opleiding kan je de totale goederen- en informatiestroom sturen, vanaf het ogenblik dat grondstoffen worden aangevoerd tot wanneer de klant het afgewerkte product ontvangt.

  Tijdens elke module licht je meerdere praktijkgevallen door, zodat de verworven inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

  Je bezoekt ook enkele bedrijven, zodat je de behandelde theorie meteen in de praktijk werkzaam ziet.

 • Je toekomst

  Je toekomst

  De functie logistiek medewerker is een knelpuntberoep.

  Vlaanderen wordt steeds meer de logistieke draaischijf van Europa.

  De logistieke sector is dan ook op zoek naar deskundigen om deze ambitie verder vorm te geven.

  De opleiding Logistiek, transport en mobiliteit geeft mogelijkheden te werken in zowel de logistieke sector (distributiecentra, transportbedrijven, ...) als grotere productiebedrijven.Afgestudeerden zijn onder meer werkzaam als teamleider van een magazijn, dispatchmedewerker, logistiek medewerker, productieplanner, voorraadbeheerder enz.

  Wil je daarna nog verder studeren? De professionele bachelor Bedrijfsmanagement(afstudeerrichting Logistiek) sluit perfect aan.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u