Fiscale Wetenschappen HBO5

van de opleiding graduaat (hbo5) Fiscale Wetenschappen HBO5

Locatie:

Je bent op zoek naar een beroepsgerichte en flexibele opleiding waar een volwassen aanpak centraal staat?

Je hebt belangstelling voor belastingzaken en vindt de evolutie in het fiscale landschap boeiend. Je werkt graag met cijfers, je vindt het een uitdaging om complexe fiscale problemen te analyseren, de beste oplossing te zoeken en deze op een duidelijke manier te communiceren. Je vindt eerlijkheid, integriteit en discretie belangrijk. Je wil bedrijven en particulieren fiscaal advies geven.

De opleiding Fiscale Wetenschappen maakt van jou een fiscaal expert!

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Scroll naar beneden voor meer info

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan op www.thomasmore.be/opleidingen voor aansluitende bacheloropleidingen.

  De opleiding Fiscale Wetenschappen vertrekt vanuit een basismodule boekhouden.

  Daarna leer je alle facetten van fiscaliteit kennen, dankzij de basis- en uitbreidingsmodules in BTW, personenbelasting en vennootschapsbelasting. Verder wordt er ook aandacht besteed aan specifieke fiscale aspecten zoals douane, registratie, successie, fiscale procedures, internationale en regionale fiscaliteit.

  Lectoren met ruime praktijkervaring staan garant voor praktijkgerichte en actuele lessen.

  Heel wat studenten hebben reeds een diploma hoger onderwijs boekhouden, en willen hun fiscale kennis vergroten. Voor heel wat basismodules zijn zij dan vrijgesteld.  

 • Je toekomst

  Je toekomst

  De fiscale wetgeving verandert voortdurend en wordt steeds complexer. Zowel bedrijven als burgers hebben groeiende behoefte aan deskundigen op fiscaal gebied, en daar kom jij als fiscaal expert in beeld! Jij hebt immer inzicht in complexe fiscale problemen.

  Boekhoudkantoren en fiscale kantoren zullen van je diensten gebruik willen maken, maar ook KMO’s, banken, verzekeringsmaatschappijen en de overheid zijn mogelijke werkgevers.

  De titel van “belastingconsulent en boekhouder-fiscalist” is wettelijk beschermd en erkend. Wie boekhouder-fiscalist of belastingconsulent wil worden, vindt in de opleiding Fiscale Wetenschappen de noodzakelijke basisvorming.

  De opleiding is erkend door het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en door het Beroepsinstituut van Boekhouders en Fiscalisten (BIBF). Het studieprogramma werd opgesteld vertrekkende van het profiel en de taken van de belastingconsulent of fiscalist.

  Met je diploma kan je ook doorstromen naar de professionele bachelor Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Accountancyfiscaliteit).

 • Locatie

  Locatie

  CVO LBC-NVK Antwerpen
  Sudermanstraat 5
  2000 Antwerpen
  03 220 89 00
  annick.dejonghe@lbconderwijs.be
  Website

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

10 maart
Zaterdag 10u - 16u
21 april
Zaterdag 10u - 14u
5 september
Woensdag 18u - 21u