Fiscale Wetenschappen

Graduaat (HBO5)

Locatie: Geel -Campus Geel

De fiscale wetgeving is voortdurend in verandering. Bedrijven en burgers hebben meer en meer nood aan fiscale experts die hen bijstaan in complexe fiscale materies. Jij kan die expert worden ! Boekhoudkantoren, consultancy bureaus, KMO’s, banken en de overheid zijn dan naar jou op zoek.

De titel van ‘belastingconsulent’ en ‘boekhouder-fiscalist’ zijn wettelijk beschermd en erkend. In de opleiding fiscale wetenschappen leggen we de noodzakelijke (basis)kennis We behandelen een ruim facet van de fiscaliteit: btw, personen- en vennootschapsbelasting, douane, registratie en successierechten, fiscale procedures. Ook topics binnen de regionale en internationale fiscaliteit komen aan bod.

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Liesbet Goeman
Verantwoordelijke

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan op www.thomasmore.be/opleidingen voor aansluitende bacheloropleidingen.

  De opleiding Fiscale Wetenschappen vertrekt vanuit een basismodule boekhouden.

  Daarna leer je alle facetten van fiscaliteit kennen, dankzij de basis- en uitbreidingsmodules in BTW, personenbelasting en vennootschapsbelasting. Verder wordt er ook aandacht besteed aan specifieke fiscale aspecten zoals douane, registratie, successie, fiscale procedures, internationale en regionale fiscaliteit.

  Lectoren met ruime praktijkervaring staan garant voor praktijkgerichte en actuele lessen.

  Heel wat studenten hebben reeds een diploma hoger onderwijs boekhouden, en willen hun fiscale kennis vergroten. Voor heel wat basismodules zijn zij dan vrijgesteld.  

 • Je toekomst

  Je toekomst

  De fiscale wetgeving verandert voortdurend en wordt steeds complexer. Zowel bedrijven als burgers hebben groeiende behoefte aan deskundigen op fiscaal gebied, en daar kom jij als fiscaal expert in beeld! Jij hebt immer inzicht in complexe fiscale problemen.

  Boekhoudkantoren en fiscale kantoren zullen van je diensten gebruik willen maken, maar ook KMO’s, banken, verzekeringsmaatschappijen en de overheid zijn mogelijke werkgevers.

  De titel van “belastingconsulent en boekhouder-fiscalist” is wettelijk beschermd en erkend. Wie boekhouder-fiscalist of belastingconsulent wil worden, vindt in de opleiding Fiscale Wetenschappen de noodzakelijke basisvorming.

  De opleiding is erkend door het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en door het Beroepsinstituut van Boekhouders en Fiscalisten (BIBF). Het studieprogramma werd opgesteld vertrekkende van het profiel en de taken van de belastingconsulent of fiscalist.

  Met je diploma kan je ook doorstromen naar de professionele bachelor Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Accountancyfiscaliteit).

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

23 februari
Zaterdag 10u - 16u
27 april
Zaterdag 10u - 14u
4 september
Woensdag 18u - 21u