Elektromechanica

van de opleiding graduaat (hbo5) Elektromechanica

Locatie: De Nayer -
 • Heb je je secundaire studie juist afgerond en wil je gedurende 1,5 jaar een toepassingsgerichte opleiding volgen waarmee je meteen aan de slag kan?
 • Vind je niet je gading in een opleiding professionele bachelor? Of wil je je omscholen zodat je de steeds vernieuwende technieken en automatisering op de voet kan volgen?
 • Je wilt een stevige basiskennis mechanica, elektriciteit en automatisering gebaseerd op de huidige technologische evolutie verwerven? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Je hoeft geen voorkennis te hebben.
 • Je behaalt het graduaatsdiploma Elektromechanica, uitgereikt door Thomas More-hogeschool en CVO TSM.
 • De opleiding is toepassingsgerichtheid. Studenten hebben aan het einde van hun opleiding actuele kennis en vaardigheden, waarmee zij direct inzetbaar zijn op de werkvloer. De meeste studenten vinden vrij snel na hun afstuderen een baan.
 • Wie verder wil studeren kan een aansluitende Bacheloropleiding volgen via een schakelprogramma bij Thomas More.

Vind meer info over deze opleiding op de website van TSM.

Elektromechanica types

Scroll naar beneden voor meer info
CVO TSM Mechelen
Jan Verstraete
Trajectbegeleider

Opbouw

 • Opleidingsprogramma
 • Na je opleiding
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Deze polyvalente opleiding wordt modulair aangeboden. Je kan dus kiezen op welk tempo je het traject aflegt.

  De opleiding omvat heel wat thema ‘s: van thermodynamica tot vermogenselektronica, van meet- en regeltechniek tot CAD.

  Tijdens je opleiding maken we van jou een veelzijdige technische specialist die – zowel zelfstandig als in team – uiteenlopende taken voor zijn rekening kan nemen: de bediening van complexe installaties, onderhoud, ontwerp- en programmeerwerk, ... en dit van elektrische, mechanische, elektromagnetische, pneumatische, hydraulische en thermische installaties.

  De gedetailleerde programma's vind je op de websites van de verschillende vestigingen:
  HIK Geel
  TNA Antwerpen
  TSM Mechelen

 • Na je opleiding

  Na je opleiding

  De opleiding Elektromechanica bereidt je voor op een brede waaier aan jobs in een variëteit aan sectoren. Je kan terecht in zowel industriële bedrijven als dienstenbedrijven, van multinational tot KMO en ook bij de overheid.

  De jobs situeren zich in engineering, service or productie en gaan van PLC-programmeur, meet- en regeltechnieker of onderhoudstechnieker over servicetechnieker of technisch tekenaar tot productieassistent of procesoperator.

  Volgens gegevens van de VDAB is een diploma Gegradueerde Elektromechanica één van de diploma’s die het snelst naar werk leiden.

  Als je geslaagd bent voor alle vakken, behaal je een diploma Elektromechanica in het HBO5/graduaat of ‘Associate degree’.

  Wil je verder studeren, kijk dan naar onze aansluitende Bacheloropleidingen.

  Korte aanvullingstrajecten (in dagopleiding) verzekeren een soepele aansluiting naar de bacheloropleiding Elektromechanica.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  Campus De Nayer
  Jan De Nayerlaan 5
  2860 Sint-Katelijne-Waver

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u