Boekhouden

van de opleiding graduaat (hbo5) Boekhouden

Locatie: Antwerpen -

“Boekhouder gezocht!” Deze oproep lees je geregeld op vacaturesites. Bedrijven en boekhoudkantoren zijn vaak op zoek naar een gedreven boekhouder. De docenten van de opleiding Boekhouden dompelen je onder in de economische en juridische wereld van cijfers. Zo ben je optimaal voorbereid om de financiële gezondheid van een onderneming te analyseren en adviezen uit te brengen.

De opleiding is modulair gestructureerd. Dit modulaire systeem biedt aan de student de mogelijkheid in te schrijven en examen af te leggen enkel voor die modules die hem interesseren of waarvoor het nuttig is zijn kennis te actualiseren.

Vind meer info over deze opleiding op de website van LBC.

Scroll naar beneden voor meer info

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Na je opleiding
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan op www.thomasmore.be/opleidingen voor aansluitende bacheloropleidingen.

  Werken met cijfers staat centraal in deze opleiding. In de verschillende modules komen alle aspecten van boekhouden aan bod, zodat je een vakbekwaam en veelzijdig boekhouder wordt. Dankzij vele oefeningen en cases zet je de theorie meteen om in de praktijk. Je wordt niet enkel een specialist in boekhouding, maar je krijgt ook inzicht in domeinen als fiscaliteit, financiën, wetgeving, kostprijsberekening en controleleer.

  Deze veelzijdige opleiding zorgt ervoor dat je een onmisbare schakel wordt in het financieel en economisch beleid van een onderneming.
  Je sluit de opleiding af met een eindwerk of een stage, waarin je de kennis en vaardigheden uit de verschillende modules zal integreren.

 • Na je opleiding

  Na je opleiding

  De arbeidsmarkt schreeuwt om goed geschoolde en vakbekwame boekhouders. Ook jij zag vast al de vele vacatures in dit domein!

  Onze afgestudeerden vind je overal: in KMO’s en in grote ondernemingen, bij accountants, in boekhoud- of revisorenkantoren, bij financiële instellingen of in sociale organisaties en bij de overheid.
  Zij werken als zelfstandig boekhouder, administratief en financieel verantwoordelijke of als bediende in de boekhouding.

  Na de opleiding kan je de stage volgen bij het Belgisch Instituut van Boekhouders en Fiscalisten (BIBF) om erkend te worden als zelfstandig boekhouder. Je kan ook deelnemen aan het toelatingsexamen bij het Instituut der Accountants en Belastingconsulenten (IAB) om de stage voor accountant te volgen.

  Wil je je specialiseren? Een vlotte doorstroom naar de bacheloropleiding Accountancy en Fiscaliteit is mogelijk. 

 • Locatie

  Locatie

  CVO LBC-NVK Antwerpen
  Sudermanstraat 5
  2000 Antwerpen
  03 220 89 00
  annick.dejonghe@lbconderwijs.be

  CVO LBC-NVK Sint-Niklaas
  Kroonmolenstraat 4
  9100 Sint-Niklaas

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u