Bedrijfsorganisatie

van de opleiding graduaat (hbo5) Bedrijfsorganisatie

Bedrijfsorganisatie kan omschreven worden als het hanteren van verschillende disciplines die van belang kunnen zijn om een organisatie te sturen.  In heel wat organisaties is er een vraag naar veelzijdig gevormde medewerkers met een brede bedrijfseconomische basis.  Er wordt dikwijls van hen ook verwacht dat zij kunnen meedenken op tactisch/strategisch niveau in een KMO-omgeving.

Tijdens elk onderdeel worden meerdere praktijkgevallen doorgelicht, zodat de verworven inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.  Er wordt eveneens getracht enkele bedrijfsbezoeken te organiseren tijdens de opleiding om de behandelde theorie te toetsen aan de praktijk.

Vind meer info over deze opleiding op de website van HIK.

Scroll naar beneden voor meer info
CVO HIK-GEEL
Dirk Moyaert
Verantwoordelijke

Praktische informatie

 • Opleidingsprogramma
 • Je toekomst
 • Locatie
 • Opleidingsprogramma

  Opleidingsprogramma

  Als je verder wil studeren, kijk dan op www.thomasmore.be/opleidingen voor aansluitende bacheloropleidingen.

  In Bedrijfsorganisatie krijg je een breed inzicht in alle facetten van een organisatie. Het lessenpakket focust onder meer op marketing en het financieel, operationeel en personeelsbeleid van een onderneming. Je wordt een veelzijdig gevormd medewerker, met een brede bedrijfseconomische basis. Door inzicht te verwerven in alle beleidsniveaus leer je bovendien meedenken op strategisch/tactisch niveau.

  Tijdens elke module worden meerdere praktijkgevallen doorgelicht, zodat de verworven inzichten meteen in de praktijk worden toegepast.

  Ook zal je meerdere bedrijven bezoeken tijdens de opleiding, zodat je de behandelde theorie meteen kan toetsen aan de praktijk.

 • Je toekomst

  Je toekomst

  Zowel grote als kleine en middelgrote ondernemingen zijn op zoek naar werknemers met een opleiding Bedrijfsorganisatie. Met dit diploma kan je een eigen zaak starten of in diverse organisaties doorgroeien naar een hogere functie met meer verantwoordelijkheden. Je voelt je thuis in een groot aantal domeinen: financieel beleid, logistiek, kwaliteitszorg, personeelsbeleid, marketing, ICT, … en kan in de meeste afdelingen van een bedrijf meteen aan de slag.

  Functies waarvoor afgestudeerden in aanmerking komen: inspecteur bij een overheidsbedrijf, directiesecretaresse van de algemeen directeur, KMO-zaakvoerder, afdelingsverantwoordelijke, (midden) kaderfunctie in een productiebedrijf.

  Studeer je liever verder? Dan kan je doorstromen naar de professionele bachelor Bedrijfsmanagement of Office Management.

 • Locatie

  Locatie

  Deze opleiding gaat door op:

  CVO HIK
  Campus Geel
  Kleinhoefstraat 4
  2440 Geel

Alles voor (toekomstige) studenten

Naast opleidingen biedt Thomas More een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waarmee wij jou kunnen helpen!

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En jij wil natuurlijk de beste keuze maken. Kom daarom ontdekken, twijfelen, vergelijken en beleven tijdens een van onze vele infomomenten! #expectmore

5 september
Woensdag 18u - 21u