Ga naar de hoofdinhoud

Het LiCalab-team op Europese minitour

05/10/2023
Leen Broeckx Panelmanager

In september keek het LiCalab-team over de grenzen. Op de agenda: de Open Living Lab Days in Barcelona en een bezoek aan de Universiteit van Stavanger en het Norwegian Smart Care Lab. Met veel inspiratie en nieuwe contacten ruilden we het buitenland ondertussen weer in voor onze eigen kantoren.

De Open Living Lab Days vonden dit jaar plaats in Barcelona. Het waren intense dagen met boeiende sprekers, inspirerende workshops, veel netwerking en een bezoek aan een Spaans Living Lab. Tijdens de conferentie presenteerde Kim het onderzoek dat we deden met gemeente Vorselaar en het gezondheidshuis PIOEN, een innovatieve multidisciplinaire gezondheidspraktijk. Ze mocht hiervoor de award voor ‘beste presentatie’ mee naar huis nemen. Proficiat, Kim! 
We stelden ook het DiCE-project voor en Leen begeleidde een gesprek over panel management tools. Volgend jaar afspraak in Timisoara, Roemenië!

Na de Open Living Lab Days reisden Ingrid en Nele door naar Noorwegen. LiCalab werkt samen met de universiteit van Stavanger aan een boekpublicatie in de context van het project ‘Releasing the power of Users’, over de kracht van eindgebruikers om innovatie vorm te geven. Tijdens het bezoek maakten we kennis met de andere internationale onderzoekers die een bijdrage leveren aan het boek.  We bezochten de innovatiehub met o.a. het living lab  Norwegian Smart Care Lab, namen deel aan een workshop over de toekomst van AI in de zorg en keken vooruit naar toekomstige samenwerking. Tussendoor maakten een spectaculaire boottocht door het fjord en een indrukwekkende wandeling door het Noorse landschap onze hoofden weer helemaal fris.
 

Verwante blogs