Ga naar de hoofdinhoud

[GEZOCHT] Deel jouw ervaringen over slaap en bewegen

30/08/2023
Leen Broeckx Panelmanager

Vijf laatstejaarsstudenten Toegepaste Psychologie van Thomas More werken voor LiCalab een methodiek uit om inzicht te krijgen in het slaap- en beweegpatroon van mensen. Ben jij tussen 40 en 50 jaar en wil je gedurende drie weken een dagboek bijhouden? Lees dan zeker verder.

‘Cultural probes’ is een methodiek om mensen bepaalde aspecten van hun dagelijks leven te laten documenteren om zo tot gebruikersinzichten te komen die op hun beurt de basis vormen om producten of diensten te ontwerpen. Kortom: het is een huiswerkpakket waarbij mensen aan de hand van een dagboek, foto’s en andere materialen hun gewoontes, routines, frustraties… verzamelen.

Vijf studenten Toegepaste Psychologie stellen voor hun bachelorproef zo’n cultural probe samen over de thema’s slaap, beweging en mentaal welzijn. Tien deelnemers tussen 40 en 50 jaar ontvangen individueel een pakket met materialen waarmee ze gedurende drie weken aan de slag gaan met korte opdrachten. Na afloop volgt er een interview met twee studenten om het verzamelde materiaal te overlopen en toe te lichten.

Concreet

  • We zoeken 10 deelnemers
  • Leeftijd tussen de 40 en 50 jaar oud
  • Dagboek bijhouden over slaap en bewegen gedurende drie weken

Neem jij deel?
Ben jij een van de tien kandidaten? Geef een seintje aan Leen Broeckx.

Verwante blogs