Ga naar de hoofdinhoud

Eerste Health & Wellbeing Living Lab Symposium in Brussel

01/02/2024
Kim Helsen Onderzoeker

Op 20 februari 2024 vindt in Brussel het eerste Health & Wellbeing Living Lab Symposium plaats. De voormiddag is gewijd aan de resultaten van het Vitalise project, terwijl in de namiddag onderzoekers en praktijkmedewerkers die geselecteerd werden via een open oproep hun onderzoek en ervaring met proeftuinonderzoek delen.
 

Tijdens het eerste Health & Wellbeing Living Lab Symposium op 20 februari in Brussel, tonen we  de resultaten van het VITALISE-project. De afgelopen drie jaar werkten 19 internationale organisaties en living labs uit de gezondheids- en welzijnssector aan het harmoniseren van proeftuindiensten en -procedures. Tegelijkertijd stelden we binnen het project onderzoeksinfrastructuren open voor Europese onderzoekers als proeftuin. 

De resultaten van VITALISE brengen de kwaliteit van proeftuinonderzoek op een hoger niveau en tonen aan waarom het betrekken van gemeenschappen in living labs krachtige instrumenten zijn voor onderzoek.

Tijdens dit afsluitende symposium maken we kennis met de resultaten van concrete proeftuinonderzoeken en kijken we, samen met de Europese Commissie en anderen, vooruit naar de volgende stappen binnen proeftuinonderzoek en open onderzoeksinfrastructuren. 

Meer praktische informatie vindt u hier.
 

Verwante blogs