Ga naar de hoofdinhoud
Project

DigitICE

Digitalisering van cultureel erfgoedervaringen

Het DigitICE project kwam er naar aanleiding van het Ontastbaar Erfgoed onderzoek, en zoomt in op hoe 3D AR-technologie kan worden toegepast om immaterieel erfgoed te ontsluiten voor een toeristisch publiek.

Het resultaat van dit onderzoek is gebundeld in een Engelstalige brochure met tips en tricks voor wie aan de slag wil met AR en andere digitale tools om toeristische belevingen rond (immaterieel) cultureel erfgoed te ontwikkelen. 

Datum

Van tot

Supported by

PWO

Download de brochure

Het doel van dit onderzoek was om te onderzoeken hoe 3D AR-technologie kon worden toegepast om immaterieel erfgoed tot bij het publiek te brengen, en om te weten te komen hoe de bezoekers staan ten opzichte van de technologie.  Het onderzoek vond plaats aan de hand van twee pilootstudies, uitgevoerd in samenwerking met de technologische partner, Helios Technologies. De eerste pilootstudie vond plaats in Borgloon,  de tweede pilootstudie werd gelanceerd in Passchendaele. 

De DigitICE brochure vat alle tips & tricks samen om toeristische erfgoedervaringen te digitaliseren, en is gebaseerd op ons onderzoek in een Vlaamse context.  De brochure is uitgebracht in het Engels. 

Cover DigitICE brochure
DigitICE_brochure.pdf
.pdf
Downloaden
grid
Onderzoeker

Marco Scholtz

Marco Scholtz is senior onderzoeker in Innovative Tourism. Momenteel focust hij op cultureel erfgoedtoerisme en toeristische toegankelijkheid. Hij is ook docent voor de vakken 'Tourism Research' en 'Tourism Destinations'.

Coördinator Onderzoekslijn

Kaat De Ridder

Kaat De Ridder is onderzoeker toerisme en docent, met een passie voor cultuur en erfgoed en de beleving ervan binnen toeristische ervaringen.

Gerelateerde onderzoekslijnen