Unieke kotmeubelen in zwart en goud sieren zeven studentenkoten van Thomas More

06 september 2017

Studenten van de opleiding Interieurvormgeving van Thomas More in Mechelen kregen vorig academiejaar de opdracht om een leuk en uniek kotmeubel te bedenken. De zeven beste ontwerpen werden in het werkhuis van de opleiding in hout gemaakt. Ze dienden als prijs voor een wedstrijd van de Dienst Studentenvoorzieningen waar alle studenten van de hogeschool konden aan deelnemen. Op woensdag 6 september kunnen de winnaars hun kotmeubel ophalen. Jolien Bogaerts wordt in Mechelen verwacht voor haar nieuwe werktafel. 

Studio Interieur & Meubel

Studio Interieur & Meubel is een traject binnen de opleiding Interieurvormgeving, waarbij meubelontwerp centraal staat. Zowel maatmeubels als vrijstaande meubels komen aan bod. De studenten leren rekening te houden met de ruimtelijke context, de maakbaarheid, de economische haalbaarheid én de ecologische voetafdruk van een ontwerp. Ze experimenteren met materialen en vormen en kunnen de meubelontwerpen zelf uitvoeren in het goed uitgeruste werkhuis.

Ontwerp een kotmeubel

Vorig academiejaar kregen de studenten de opdracht om per twee een kotmeubel te ontwerpen. Ze moesten daarbij rekening houden met o.a. de gemiddelde afmetingen van een studentenkamer (4x3 meter), de basisuitrusting van een studentenkot, mogelijke extra’s, het te gebruiken materiaal (zwart hout en gouden balken),… Het kotmeubel moest bovendien duurzaam zijn, ergonomisch, aantrekkelijk én door een standaard deur kunnen. De zeven beste ontwerpen werden in het werkhuis van de opleiding Interieurvormgeving gemaakt en verspreid over de zeven campussen van de hogeschool. 

Win een kotmeubel

De zeven kotmeubelen werden gemaakt in opdracht van de Dienst studentenvoorzieningen (Stuvo). Het huisvestingsbeleid is één van de opdrachten van Stuvo. Het is immers belangrijk dat studenten zich op hun kot thuis voelen. Om de service die Stuvo aan de kotstudenten biedt in de kijker te zetten, organiseerde de dienst een wedstrijd voor de studenten van de hogeschool met zeven unieke kotmeubelen als prijs. Eén gemakkelijke vraag en de traditionele schiftingsvraag bepaalden welke winnaars de unieke hoogslaper in zwart en goud, de originele werktafels of het multifunctionele opbergmeubel tijdens het nieuwe academiejaar op hun kot of studeerkamer mogen zetten. 

Sjouw met een kotmeubel

Op woensdag 6 september kunnen de winnaars hun kotmeubel afhalen. Ze moeten daarvoor naar de campus waar het meubel tijdens de wedstrijd tentoongesteld werd. En dus wordt Jolien Bogaerts, die in Antwerpen de Bachelor in de Logopedie en Audiologie volgt, morgen om 14u op campus Faydherbe verwacht om haar nieuwe studeermeubel op te halen. Nadya Spitzen, die het meubel mee ontwierp, wacht haar op. Zij kan het ontwerp toelichten en Jolien kan haar eerste indruk kwijt. Ook de pers is welkom.

Lieselotte Heymans
Diensthoofd Studentenvoorzieningen
T 0499144347