Toegepaste Psychologie | The Love Checker

14 augustus 2018

Ontdek hier of toegepaste psychologie de ware Jacob(a) is voor jou en omgekeerd: of jij de ware Jacob(a) bent voor toegepaste psychologie! Laat de vonken eraf spatten!

Love at first sight

Is het liefde op het eerste gezicht met de opleiding toegepaste psychologie? Da's zeker mogelijk! Toch zitten studenten vaak nog met twijfels of de opleiding wel helemaal bij hen past. We organiseren verschillende activiteiten om je twijfels weg te werken!

Duik in het studentenleven

Benieuwd wat je allemaal te wachten staat als student? Neem een kijkje in het studentenleven van Yani! Zij startte in september opleidingsfase 3. Blijf op de hoogte van haar belevenissen door haar facebookpagina te liken!

TeP-talks!

Al gehoord van TED-talks? TED staat voor Technology, Entertainment, Design en is een jaarlijkse bijeenkomst waarin sprekers een presentatie geven in maximaal 18 minuten over allerlei onderwerpen. Wij bieden jullie graag onze TeP-talks aan. TeP staat voor Toegepast en Psychologisch. Docenten geven de "presentatie van hun leven" over hun expertisegebied. Dit zal je zeker boeien!

Om deze video te zien dien je advertentie-cookies te accepteren.
 

Hoe zit het met ... je TP-kennis?

Je staat voor een cruciale beslissing in je leven: je studiekeuze! Het is van groot belang je voldoende te informeren over opleidingen die jou interesseren. Dat je terecht kwam op The Love Checker toont aan dat toegepaste psychologie daar zeker bij hoort! Denk je een goed beeld te hebben van de opleiding om zo een gemotiveerde keuze te maken?

Test jezelf! Dat kan hier voor de afstudeerrichting Arbeids- en Organisatiepsychologie of hier voor de afstudeerrichting Klinische Psychologie en Schoolpsychologie en Pedagogische Psychologie.

Is de liefde ook wederzijds?

Instapmodule statistiek

Als psychologisch consulent heb je niet enkel een warm hart, maar ook een koel hoofd nodig. Een goede basiskennis wiskunde is dan ook cruciaal ter voorbereiding van de behoorlijke hoeveelheid statistiek en pychodiagnostiek die je krijgt in de opleiding. Niet zeker hoe het met je wiskundige vaardigheden staat? Test ze dan hier!

Nood aan een opfrissing? Check dan hieronder ons ondersteuningsaanbod!

Wat? De instapmodule statistiek biedt een inleiding op de beschrijvende statistiek. Verwacht je aan een opfrissing van wiskundige begrippen, berekeningen en symbolen uit het secundair onderwijs (>3u wiskunde) die belangrijk zijn voor de statistiek.  

Voor wie? Voor alle nieuwe studenten Toegepaste Psychologie die nood hebben aan een opfrissing van hun wiskundige kennis. Op basis van je score op de test voor wiskundige vaardigheden kan je inschatten of je baat hebt bij het volgen van de instapmodule.

Wanneer & waar?  De tweedaagse instapmodule gaat door in de onthaalweek van 14 september. Je kan deelnemen aan de instaplessen op de campus (met respect voor de geldende Corona-maatregelen) of de video-opname nadien bekijken. Voor beide is inschrijven verplicht.

 • Op de campus (aula MOL 1.01) | De lessen worden in 2 groepen gegeven op donderdag 17 september en vrijdag 18 september (mogelijkheid tot interactie/vragen). 
  • Groep 1 heeft beide dagen les van 9u00 tot 12u00 
  • Groep 2 heeft beide dagen les van 13u30 tot 16u30
 • Digitaal | Je bekijkt een video-opname van de instapcursus. Deze opname wordt voor beperkte tijd beschikbaar gesteld vanaf vrijdagnamiddag 18-september (geen mogelijkheid tot interactie/vragen).

Praktisch

 • Cursus | Je ontvangt de instapcursus na je inschrijving. Breng deze zelf mee naar de lessen.
 • Inschrijven | Inschrijven kan online vanaf dinsdag 18 augustus. De inschrijvingen voor de lessen op de campus sluiten af op woensdag 16 september ((23u59). De inschrijvingen  voor de video-opname sluiten op vrijdag 18 september (12 uur).  Bij inschrijving maak je een keuze voor het volgen van de lessen op campus of digitaal:
  • Indien je kiest voor lessen op campus, dan garanderen we dat deze conform de geldende Corona-richtlijnen verlopen. Meer info hierover zal je kort vooraf via mail ontvangen. Je krijgt dan ook toegang tot de opname nadien. De link naar de video-opname ontvang je op vrijdag 18-09 via mail.
  • Indien je kiest voor digitaal, dan zal je de link naar de video-opname op vrijdag 18-09 via mail ontvangen. Deze opname kan je bekijken t.e.m. zondag 20 september via de ontvangen link. Vanaf 21 september wordt de opname intern op de cursusruimte van het vak Statistiek 1 geplaatst, beschikbaar voor alle studenten. Van zodra je individueel studiepakket (ISP) na inschrijving is goedgekeurd, heb je toegang tot deze cursusruimte.
 • Kostprijs | gratis 
 • Vragen? nieuwbijtp@thomasmore.be


Let wel: het aantal lesplaatsen op campus is beperkt. Als je je inschrijft voor de lessen op campus verwachten we ook dat je beide dagen aanwezig bent. Indien je na inschrijving toch niet kan deelnemen, dan annuleer je je inschrijving door te mailen naar nieuwbijtp@thomasmore.be zodat je plaats door iemand anders kan ingevuld worden. Zo kunnen er last minute dus nog lesplaatsen vrijkomen. 
 

Monitoraten statistiek

Meer ondersteuning nodig om de leerstof statistiek te begrijpen? Geen probleem!

Onze docenten statistiek organiseren ongeveer tweewekelijks een monitoraat waar je vragen kan stellen over (delen van) de leerstof. Ook als je niet deelneemt aan de instapmodule kan je de monitoraten volgen.

De monitoraten gaan door in het 1e semester. De exacte planning zal tijdens de lessen statistiek worden gecommuniceerd.
 

Junior University College

Zit je in het zesde middelbaar en heb je nood aan een extra uitdaging? Of ben je zo nieuwsgierig dat je al wilt proeven van het leven aan een hogeschool? Neem dan deel aan onze Junior University College in het 1e semester en volg elke woensdagnamiddag een boeiend college samen met onze reguliere studenten van de opleiding toegepaste psychologie!

En er is meer... Je legt ook het examen van dat vak af. Als je geslaagd bent en je komt nadien studeren aan Thomas More, ben je meteen al vrijgesteld voor dat vak! 

Iets voor jou? Surf naar deze link en kom alles te weten over dit leerrijke initiatief.

Recente nieuwsberichten