Recht van de schoolbanken naar het bord

01 september 2017

Elk jaar is 1 september een dag, die heel wat kinderharten even sneller doet kloppen. Maar ook voor veel leerkrachten is het niet een dag als een ander. Zeker wanneer je aan je eerste lesopdracht begint. En dus zijn het spannende tijden voor onze afgestudeerde studenten Aaron Van den Eynde uit Muizen & Aaron Simsek uit Vosselaar. 

Aaron Van den Eynde studeerde in juni af als leraar Geschiedenis en Techniek aan de lerarenopleiding van Thomas More in Mechelen. Op 1 september gaat hij aan de slag bij Technische Scholen Mechelen (TSM) in Mechelen. Aaron Simsek studeerde in juni af als leraar Techniek en PAV (Project algemene vakken) aan de lerarenopleiding van Thomas More in Vorselaar. Op 1 september gaat hij aan de slag in de Vrije Technische Scholen van Turnhout (VTST). Recht van de schoolbanken naar het bord.

Aaron Van den Eynde uit Muizen

Een droom die in vervulling gaat

Voor Aaron gaat daarmee een droom in vervulling. TSM in Mechelen is voor hem immers geen onbekende. Hij liep er school in het middelbaar onderwijs en had er, zoals hij zelf zegt, de tijd van zijn leven. De sfeer in TSM was zelfs bepalend voor zijn studiekeuze: “Ik zag bij TSM hoe de leerkrachten zich inspanden, niet alleen om ons iets bij te brengen, maar ook om een helpende hand aan te reiken als leerlingen het wat moeilijker hadden. Ik kreeg er goesting om jonge mensen te onderwijzen en te begeleiden. Daaruit volgde logischerwijs mijn keuze voor de lerarenopleiding. Dat ik nu in mijn eigen TSM aan de slag kan, voelt fantastisch. Ik sta dan ook te popelen om eraan te beginnen”, aldus Aaron. 

Geschiedenis en Techniek, maar ook PAV

Aaron heeft aan TSM een opdracht voor een volledig schooljaar en geeft in het vierde jaar PAV (Project algemene vakken) aan de richtingen basismechanica, hout, elektriciteit en publiciteit. Aaron koos er namelijk voor om na het gewone traject van de opleiding Leraar Secundair Onderwijs een bijkomende module te volgen waardoor hij ook onderwijsbevoegdheid verwierf voor een derde vak, in casu PAV. 

Op donderdag 31 augustus brengt Aaron Van den Eynde op de Instagram-account van Thomas More al verslag uit over zijn voorbereidingen.

Aaron Simsek uit Vosselaar

Aan de slag op bekend terrein

Aaron heeft aan de VTST een opdracht voor een volledig schooljaar met zes uur theoretische vakken en twintig uren praktijklessen, o.a. in de richting houtbewerking. De VTST is voor hem geen onbekende. Hij liep er school in het middelbaar onderwijs en deed er stage als student van de Lerarenopleiding. Hij werkte er bovendien mee aan het project  @moresphere waarbij vijfdejaars Industriële wetenschappen een klas van het tweede jaar lieten kennismaken en experimenteren met Mechatronica. Aaron nam daarbij de pedagogische begeleiding van de vijfdejaars voor zijn rekening. 

Kunnen lesgeven aan de VTST is voor mij een beetje thuiskomen”, zegt Aaron, “Ik ken de school, ik ken de sfeer, de manier van werken,… en dat is voor een beginnende leerkracht zeker een voordeel. Ik moet er mijn weg niet meer zoeken en kan me concentreren op mijn lessen en mijn leerlingen. Ik kan er niet snel genoeg aan beginnen.” 

Katelijne Van der Pas
Unitmanager Lerarenopleiding Turnhout / Vorselaar
T 0478 45 92 06