Nieuw lerarentraject SLO@school uit de startblokken

18 september 2017

Bij de start van het academiejaar verwelkomt de Thomas More-campus in Turnhout meer dan 500 nieuwe studenten. De focus op gezondheid, onderwijs en sport blijkt aan te slaan. De sport- en onderwijsopleidingen doen het goed en de zorgopleidingen Verpleeg- en Vroedkunde blijven min of meer status-quo. Dinsdag beginnen 12 studenten ook aan een nieuw lerarentraject ‘SLO @ school’. Het nieuwe academiejaar in Turnhout start met een hyperactieve onthaalweek met alles erop en eraan. De activiteiten zijn bedoeld om kennis te maken met opleiding, campus én stad en om elkaar en de groep beter te leren kennen.

Campus Turnhout focust op gezondheid, onderwijs en sport

Op maandag 18 september is het zover. Dan arriveert een nieuwe lichting studenten op Campus Turnhout. De start van het academiejaar is tegenwoordig allerminst een saaie bedoening met een speech van de directeur en een pak goede raad. De nieuwkomers zitten de eerste dagen amper op de schoolbanken. 

Naast de traditionele onthaaldagen die elke opleiding organiseert is er het basecamp op locatie van Sport en Bewegen en uiteraard hebben ook de studentclubs Vetur en Sepulchrum een eigen programma (zie bijlage). In samenwerking met dienst Studentenvoorzieningen van Thomas More en de stad Turnhout stelden zij een affiche samen met o.a. bumperbal, een dj-set, de openings-TD met ‘het vat van ’t stad’ enz. Elke dag is er bovendien een soort minifestival op de campus met diverse info- en eetkraampjes. De studenten kunnen, indien ze dat wensen, zelfs op school blijven slapen.

Nieuw lerarentraject

Op dinsdag 19/9 starten 12 studenten aan een veelbelovend nieuw lerarentraject ‘SLO @ school’. Dit nieuwe project is een samenwerking tussen het volwassenonderwijs CVO HIK Geel, de lerarenopleiding van Thomas More, het Sint-Claracollege van Arendonk en het Turnhoutse Sint-Pietersinstituut. De studenten zijn mensen die al een diploma hoger onderwijs op zak hebben. Zij volgen in een traject met werkplekleren de Specifieke Lerarenopleiding, gedeeltelijk op de hogeschool en gedeeltelijk op de secundaire scholen (de werkplek) en behalen zo een leraarsdiploma in hun vak. 

Nieuwe koten

Onder meer door het succes van de opleiding Sport en Bewegen die ook buiten de regio studenten rekruteert, is de vraag naar koten gestegen en de markt heeft dat gemerkt. Zo zijn er dit jaar heel wat kamers bijgekomen, o.a. in de nieuwbouw tegenover de campus. Studentenvoorzieningen trakteert de kotstudenten trouwens op woensdag 20 september met een etentje en een welkomstgadget.

Sarah H’Madoun
T 0472 65 22 53