Lerarenopleiding verwelkomt 250 nieuwe studenten in Vorselaar

18 september 2017

De lerarenopleiding van Campus Vorselaar verwelkomt meer dan 250 nieuwe studenten en dat is een meevaller. De verkorte trajecten voor studenten die al een diploma hoger onderwijs op zak hebben, zijn erg in trek, maar ook de gewone driejarige bachelors Kleuter-, Lager en Secundair Onderwijs doen het goed. Het nieuwe academiejaar in onderwijsdorp Vorselaar start met een spetterende driedaagse, een mix van ‘brains’ en ‘fun’. Op het programma staan o.a. een vlottentocht en een speeddate met onderwijsmensen. 

Op maandag 18 september is het zover. Dan arriveert een nieuwe lichting toekomstige leraars in Vorselaar, op de pas gerenoveerde Thomas More-campus. De start van het academiejaar is tegenwoordig allerminst een saaie bedoening met een speech van de directeur en een pak goede raad. De nieuwkomers zitten drie dagen lang amper op de schoolbanken. De driedaagse wordt een mix van inspanning en ontspanning onder het motto ‘Hallo leraar’.

Vlottentocht

De studenten maken al even kennis met het lerarenberoep tijdens een speeddate met ervaren rotten in het vak, maar ze leren ook elkaar en hun groep beter kennen door bv. samen een vlot te bouwen en de Nete op te varen. 

Last but not least doet ook de gemeente Vorselaar zijn duit in het zakje. Burgemeester Lieven Janssen ontvangt de nieuwe studenten én de kotstudenten dinsdagavond op het gemeentehuis en woensdagmiddag trapt hij zelfs even mee op de bierfiets van studentenclub Reprobatum.

Een greep uit het programma

Maandag 18 september – 09u00-09u30 – Hallo Leraar!

Discobar LoveToTeach verwelkomt studenten Kleuter-, Lager en Secundair onderwijs. 

Dinsdag 19 september – 13u00-15u00 – Vlottentocht Grobbendonk

De nieuwe studenten bachelor Secundair Onderwijs onderwerpen zich aan een teamvormende activiteit die vooraf het nodige denkwerk vraagt: vlotten bouwen, water op, varen maar!

Dinsdag 19 september – 10u30-12u30 – Onderwijs onder de loep

Studenten bachelor Lager Onderwijs houden een speeddate met mensen uit het werkveld: leraren, een directeur, een zorgleraar, een docent, … Een eerste inhoudelijke kennismaking met het beroep dat eigenlijk een roeping blijkt te zijn.

Andere activiteiten

maandag 18 september – 12u00 – grote onderwijspicknick in de oude kloostertuin
dinsdag 19 september – 18u30 – ontvangst nieuwe studenten door burgemeester
woensdag 20 september – 12u30 – rondje Vorselaar op de bierfiets van Reprobatum

Koen Cools
T 0473 55 38 26