Onderwijscafé | Een hart voor onderwijs

De lerarenopleiding organiseert dit academiejaar drie onderwijscafés op onze campus in Vorselaar. Elke avond nodigen we één of meerdere sprekers uit om een actueel onderwijsthema op een boeiende wijze te belichten. We trekken het debat open en nodigen je uit om samen na te denken en te filosoferen over de toekomst van het onderwijs.

Interesse? Ontdek onze thema's en neem gratis deel.

STEM - Virtual & augmented reality - 31/01/2019

"‘We want to get a billion people in virtual reality" (Zuckerberg, 2017). Word jij één van hen?

De recente evolutie van Virtual en Augmented Reality maakt het mogelijk en betaalbaar om deze technologieën in te zetten in de les.
En dat levert heel boeiende lessen op. Want geef toe, wie wil er nu niet door de ruimte reizen, tussen leeuwen wandelen, in het lichaam kijken of ervaren hoe de dino’s leefden?
Onze spreker Carl Boel, oprichter van "Virtual Learning is reality", legt je uit hoe je dit best aanpakt.
In een korte inleiding bekijkt hij hoe de technologieën geëvolueerd zijn tot nu, welke hardware er is en wat telkens de voor- en nadelen zijn. Daarna exploreren we het ruime aanbod van virtual en augmented reality apps. De sessie presenteert een breed aanbod, gericht op lager en secundair onderwijs, over alle vakken heen.”

19u30 - 21u00: lezing door Carl Boel
21u00 - 22u00: netwerkmoment met receptie

Schrijf je in via www.thomasmore.be/virtualreality.

Ter info: Carl Boel geeft in het Donchecentrum een workshop: Virtual & augmented reality in de klas op 13/03/2019 van 14u -17u

Ode aan de leraar - 25/04/2019

Meer info volgt!

Inschrijven binnenkort mogelijk.

Joke Klaassen
Docent
T +32 14 50 81 60