Onderwijscafé | Een hart voor onderwijs

De lerarenopleiding organiseert dit academiejaar drie onderwijscafés op onze campus in Vorselaar. Elke avond nodigen we één of meerdere sprekers uit om een actueel onderwijsthema op een boeiende wijze te belichten. We trekken het debat open en nodigen je uit om samen na te denken en te filosoferen over de toekomst van het onderwijs.

Interesse? Ontdek onze thema's en neem gratis deel.

Ode aan de leraar - 25/04/2019Hart voor Onderwijs

Het derde en laatste onderwijscafé van dit academiejaar gaat door op donderdag 25 april. Tijdens een panelgesprek brengen wij een Ode aan de Leraar! Via persoonlijke beelden en antwoorden zetten wij het lerarenberoep in de kijker en denken wij samen na over het onderwijs van de toekomst. We selecteerden vier panelleden met een hart voor onderwijs:

  • Gie Mertens | Directeur Trapleerke in Lille
  • Katelijne Van der Pas | Unitmanager Lerarenopleiding Kempen
  • Peter Adriaenssens  | Kinder- en jeugdpsychiater en docent aan de KULeuven
  • Lien Hubert | Leraar PAV-Nederlands bij de Ursulinen in Mechelen

19.15u - 19.30u: Welkom
19.30u - 21.00u: Panelgesprek 
21.00u - 22.30u: Netwerkmoment met receptie

Dit onderwijscafé is gratis, maar registreren is verplicht via dit inschrijvingsformulier.

 

Vorige edities ...

STEM - Virtual & augmented reality (Carl Boel) - 31/01/2019virtual reality

"‘We want to get a billion people in virtual reality" (Zuckerberg, 2017). Word jij één van hen?

De recente evolutie van Virtual en Augmented Reality maakt het mogelijk en betaalbaar om deze technologieën in te zetten in de les.
En dat levert heel boeiende lessen op. Want geef toe, wie wil er nu niet door de ruimte reizen, tussen leeuwen wandelen, in het lichaam kijken of ervaren hoe de dino’s leefden? Onze spreker Carl Boel, oprichter van "Virtual Learning is reality", legt je uit hoe je dit best aanpakt. In een korte inleiding bekijkt hij hoe de technologieën geëvolueerd zijn tot nu, welke hardware er is en wat telkens de voor- en nadelen zijn. Daarna exploreren we het ruime aanbod van virtual en augmented reality apps. De sessie presenteert een breed aanbod, gericht op lager en secundair onderwijs, over alle vakken heen.”

19u30 - 21u00: Lezing door Carl Boel
21u00 - 22u00: Netwerkmoment met receptie

Ter info: Carl Boel geeft in het Donchecentrum een workshop: Virtual & augmented reality in de klas op 13/03/2019 van 14u -17u


Creatieve leeromgevingen (Gerhard Jäger) - 8/11/2018Jäger

Gerhard Jäger, bezieler van het ABC-huis in Brussel, inspireert ons op donderdag 8 november over hoe je aan de slag kunt gaan om tot creatieve leeromgevingen te komen. Wil je weten hoe je kunst en cultuur kunt integreren,  bewuster kan leren kijken, luisteren en aanzetten tot burgerschap? Kom dan zeker langs!

19u30 - 21u00: Lezing door Gerhard Jäger
21u00 - 22u00: Netwerkmoment met receptie

Joke Klaassen
Docent
T +32 14 50 81 60