Leercentra Turnhout en Vorselaar

De leercentra van Turnhout en Vorselaar zijn echte onderwijswerkplaatsen voor studenten, docenten én leraren! We hebben een uitgebreid aanbod van materialen voor alle lerarenopleidingen. Onze collectie is driedeling: boeken en algemene materialen, tijdschriften en een digitale bibliotheek bestaande uit verscheidene databases en platformen van educatieve uitgeverijen.

Hogeschoolbib voor echte leraars

Ben je leraar in het kleuter-, lager of secundair onderwijs en heb je inspiratie of materialen nodig voor je lessen? Maak dan gratis gebruik van onze onderwijscollectie in Turnhout of Vorselaar.

  • Kijk materialen in, vergelijk methodes en didactisch materiaal
  • Krijg een rondleiding of bijkomende informatie
  • Kopiëren kan aan studententarief
  • Na afspraak staat de koffie klaar!

Organiseer je een pedagogische studiedag? We beschikken over de meestgebruikte methodes voor onze lerarenopleiding. Je kan deze in groep komen bekijken, vergelijken en analyseren. Vraag op voorhand een lokaal en rondleiding aan bij de bibliothecaris zodat je op de hoogte bent van het aanbod, de plaatsing en samenstelling.

Informatievaardigheden

Een leercentrum is een opslagplaats van informatie. Als hogeschoolleercentra proberen we dan ook zoveel mogelijk praktische en professionele informatie aan te bieden aan onze studenten en docenten. Door dit grote aanbod aan papieren en digitale materialen, is het vaak niet eenvoudig om snel en efficiënt te vinden wat je zoekt. Hierdoor werken er ervaren medewerkers in onze leercentra. Jaarlijks proberen we onze vakkennis te delen met de nieuwe studenten. In het eerste semester van elk academiejaar bieden we docenten de mogelijkheid om hun nieuwe studenten in te schrijven voor een sessie informatievaardigheden. In één of een tweetal uurtjes wordt er dieper ingegaan op betrouwbaarheid van Google, wikipedia en andere websites. Daarna gaan we dieper in op Limo, de catalogus van de Associatie KU Leuven. Vervolgens behandelen we enkele essentiële databanken voor studenten en leraren, om dan over te gaan op oefeningen die de leerstof concreet maken. 

In beeld

Books Teamwork Teachers@BIB