Praktijk 1

Tijdens het eerste jaar van de opleiding leert de student de kinderen, de klas en de leraar kennen. Via een traject van twee semesters proberen we de student kennis te laten maken met het beroep en te laten groeien in zijn rol als leraar van een groep kleuters. Een student uit het eerste jaar loopt het hele jaar stage in een klas 3- of 4-jarigen bij voorkeur. Hij staat het hele jaar bij dezelfde mentor en bij dezelfde klas kleuters om zoveel mogelijk te leren, te groeien.

Het eerste jaar wordt opgedeeld in twee semesters: het eerste semester krijgt een rode kleur in de kerntaken, het tweede semester kleurt geel. In de kerntaken kunt u lezen wat u van de student mag verwachten. (Praktijk 1: Kerntaken) Deze kerntaken zijn wellicht een hulpmiddel bij het invullen van het evaluatiesjabloon dat u terugvindt in het stageportaal (Praktijk 1: Evaluatie). Dat vindt u onderaan terug. Per semester verwijzen we u ook door naar de richtlijnen, daar vindt u concretere informatie terug over stagedata, begeleidingsmomenten in de hogeschool, de stagemap van de student ... (Praktijk 1: Richtlijnen)

Indien u vragen heeft over uw taak als mentor, of als er onregelmatigheden zijn (afwezigheden ...) verwijzen we u graag naar het stagevademecum onder nuttige links.

 

Elien Peeters
Praktijkcoördinator Leraar Kleuteronderwijs Campus Vorselaar
T 014 50 81 75