Onderwijscafés in Vorselaar 2019 - 2020

Voor het tweede jaar op rij organiseert de lerarenopleiding in Vorselaar haar onderwijscafés. Een spraakmakende én gezellige lezingenreeks op maat van onderwijsprofessionals. Met inspirerende sprekers die jou tussen pot en pint bijpraten over actuele thema’s. Open je blik op de wereld én op het onderwijs!

Interesse? Onze onderwijscafés zijn steeds gratis en toegankelijk voor iedereen.

Op onderstaande data is het café telkens geopend van 19u00 - 22u30. De lezingen starten telkens rond 20u00. Inschrijven is gewenst!

  • Donderdag 14 november | Susan Saris | Programmaleider 'Scrum@school'
  • Donderdag 19 maart | Yasmien Naciri | Onderneemster en columniste bij De Morgen
  • Donderdag 23 april | Ruben Mersch | Filosoof, bioloog en auteur 'Oogklepdenken'

Scrum @ school (Susan Saris) - 14/11/2019

Al gehoord van Scrum? Benieuwd wat Scrum kan betekenen voor jouw onderwijs? Dan mag je dit Onderwijscafé niet missen!Scrumatschool

Scrum@school is een innovatieve didactiek om leerlingen op een methodische manier planmatig en zelfstandig te laten samenwerken. Leerlingen voelen eigenaarschap, nemen verantwoordelijkheid en initiatief en leren van elkaar - ook in heterogene groepen. Tegelijk heb je als leraar de regie van het leerproces stevig in handen en houd je daar goed zicht op. Omdat de leerlingen in hun team zelfstandig aan het werk zijn, speel je als docent tijd vrij voor inhoudelijke begeleiding op maat.

Scrum wordt steeds meer toegepast in het lager, secundair en hoger onderwijs: ontdek het bij ons!

Het voorprogramma rond een recent uitgevoerd onderzoeksproject rond Scrum hier in de Kempen wordt verzorgd door onze eigenste Lieveke Hellemans en start reeds om 19u30.

Schrijf je gratis in voor dit onderwijscafé en deel je komst op facebook!

Op de agenda ...

Terugblik

10 Klimaatacties die werken (Pieter Boussemaere) - 14/10/201910 Klimaatacties die werken

Over de klimaatkwestie circuleren de wildste verhalen. Ondanks de grote media-aandacht bestaat er nog veel verwarring over dit onderwerp en hoe we nu écht zelf kunnen bijdragen aan de zorg voor ons klimaat.

Pieter Boussemaere is docent geschiedenis en klimaat aan de VIVES Hogeschool in Brugge en brengt ons op maandag 14 oktober  werk uit zijn twee laatste boeken: ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem’ (2015) en ‘Tien klimaatacties die werken’ (2018).

Pieter staat stil bij de klimaatomstandigheden in heden, verleden en toekomst, de controverse rond het klimaatprobleem en de duizelingwekkende belangen waarin het debat verstrikt geraakte.

Vrij van ideologisch touwgetrek toont hij ons hoe we zelf tien effectieve klimaatacties kunnen ondernemen en spoort hij ons aan tot gerichte actie, in en buiten de klas!

In beeld