Betalen van het studiegeld

Eerste factuur

Na de verwerking van je inschrijving krijg je een factuur voor het vaste deel. Dit is €128,8 voor een beursstudent en €282,1 voor de andere studenten.

Schrijf je volledig online in dan wordt deze factuur opgestuurd.

Bij studenten die zich inschrijven voor een examencontract, bedraagt het vaste deel €128,8 Bovenop dit bedrag wordt €50 aangerekend voor het gebruik van Canvas, onze digitale leeromgeving.

Tweede factuur

Vanaf begin september stel je je studiepakket samen en bepaal je hoeveel studiepunten je opneemt. Zodra je studiepakket is goedgekeurd, krijg je een tweede factuur voor het variabele deel. Deze factuur wordt naar je Thomas More-mailadres gestuurd. Voor opleidingsonderdelen waarvoor je bent vrijgesteld, betaal je uiteraard niet. 

Beursstudenten betalen alleen het vaste deel en krijgen dus geen tweede factuur.

Belangrijk

  • Schrijf het studiegeld alleen over op het rekeningnummer dat op de factuur vermeld staat
  • Vermeld altijd de gestructureerde mededeling
  • De factuur kan op elk moment van het academiejaar aangepast worden

Gespreid betalen

Thomas More biedt de mogelijkheid om de tweede factuur in 2 of 3 keer te betalen. Zo worden de lasten in het begin van het academiejaar gespreid over verschillende maanden. Via een standaard afbetalingsplan kan je het betalen van het variabel studiegeld over maximaal 3 termijnen spreiden. Hier vind je de link naar het standaard spreidingsplan.

Biedt het standaard spreidingsplan geen oplossing?

Bij financiële moeilijkheden kan je best zo snel mogelijk contact opnemen met de dienst Studentenvoorzieningen. Een studentenbegeleider gaat samen met jou op zoek naar mogelijke oplossingen.