ICE Honours

Wil jij uitblinken? Geef je studie dan een boost met ICE Honours, een programma voor gedreven studenten die meer willen, kunnen en dúrven. Kies voor een extra engagement naast je studies en verleg je grenzen. Werk samen met studenten van andere opleidingen aan pittige, real-life uitdagingen. Creëer impact op je omgeving en ontwikkel je tot een zelfbewuste professional met een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Be challenged. Have impact. Push your limits. Stand out.

ICE Honours, say what?! 

Fréderique legt je graag uit wat we doen.. en heb je nadien nog zin? Lees hieronder dan hoe je zelf een ICE Honours-student kan worden!

Waarom ICE Honours?

Met ICE Honours behoor je tot een community van gemotiveerde studenten, docenten en professionals. Je ontmoet mensen met een andere kijk, maar even gedreven als jij. Jullie werken samen aan duurzame en innovatieve oplossingen voor complexe, maar real-life uitdagingen. Jij kiest vanuit je interesses en talen voor vraagstukken die je inspireren. Je kijkt daarbij over het muurtje en durft je sector, je discipline maar ook je regio en land verlaten, zonder je professionele identiteit te verliezen. Je leert jezelf en je ambities kennen in relatie tot anderen, je ontwikkelt je leiderschapskwaliteiten en je bouwt je professionele netwerk uit. Je staat er niet alleen voor; je kan rekenen op een coach van de hogeschool en een coach uit het werkveld. Zij moedigen je aan en geven je feedback. 

Je hebt een positieve impact op de wereld rond je en je studeert af met een dikke plus op je diploma. Je zet je eerste stappen op de arbeidsmarkt als een zelfbewuste professional met de nodige real-life ervaring op je teller. De uitdagingen die je binnen ICE Honours opnam, de extra inspanningen die je deed, de engagementen die je aanging geven je een dikke streep voor op de arbeidsmarkt. Wij schakelen trouwens ons netwerk in en brengen jou in contact met de werkgever van je dromen. Wil je nog verder studeren? Dan heb jij je vervolgtraject duidelijk in beeld: een bijkomende bacheloropleiding in binnen- of buitenland? een master aan de unief? Je bent er helemaal klaar voor. 

Credits verdien je niet met ICE Honours. Die haal jij zonder problemen in je gewone traject. Jij wil immers meer. ICE Honours geeft je dat: een ICE Honours Degree; een aanbevelingsbrief van het management van de hogeschool; een digitale badge op je Linkedin profiel en je ICE Honours-portfolio. Tijdens je Honours-traject stel je een portfolio samen waarmee je een externe jury overtuigt van je groeitraject, van de impact en meerwaarde die je creëerde en hoe je je onderscheiden hebt.

Vijf pijlers

1 ICE | Innovation, Creativity and Entrepreneurship

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” (Pippi Langkous). Deze quote is jou op het lijf geschreven. Je bent gewapend om uitdagingen, die je nog niet kent aan te gaan. Je verwacht het onverwachte en bent flexibel en wendbaar. Je zoekt nieuwe, verrassende ideeën en oplossingen voor complexe vraagstukken. Je kijkt daarbij over muren en grenzen en zoekt verbinding, ook waar dat niet evident is. Je denkt kritisch na over je eigen ideeën, analyseert hun bruikbaarheid en zet ze om in acties en producten. Je hebt daarbij het lef om te experimenteren en je durft te falen. Een eerste resultaat is voor jou niet noodzakelijk het beste. Je vraagt je af of er niet meer in zit.

2 Persoonlijk leiderschap

Je bent zelfbewust en wil het verschil maken. Je kunt je kwaliteiten en groeikansen goed inschatten, je weet perfect wat jou motiveert en fascineert, wat jou zin geeft. Je bent en blijft meester van je eigen leertraject. Je weet waar je staat en welke je doelen zijn. Je gaat aan de slag met je competenties en je gaat een steile leercurve niet uit de weg.  Je bouwt je eigen netwerk uit dat je voedt, inspireert en helpt bij je persoonlijke ontwikkeling.  

3 Interdisciplinair samenwerken

In een Honours-traject werken studenten en professionals samen om complexe vraagstukken interdisciplinair aan te pakken. Ze doen dat op basis van gelijkwaardigheid en met respect voor mekaars ideeën en manier van werken. In zo’n team voel jij je als een vis in het water. Je behoudt je professionele identiteit, je brengt je eigen ideeën in, maar je bent ook nieuwsgierig naar wat de anderen te vertellen hebben en naar andere manieren van werken. Je wil je blik verruimen en leren van anderen.  Je schrikt er niet voor terug om je eigen overtuigingen in vraag te stellen en je discipline, je sector, je (toekomstige) beroepsrol en zelfs je regio (en land) te verlaten. 

4 Impact 

ICE Honours werkt met authentieke en strategische vraagstukken van echte opdrachtgevers. Ze zijn complex en de oplossing ligt niet voor de hand. Alleen kom je er niet uit, maar je werk loont. Jouw inbreng en jouw resultaten worden gebruikt in de praktijk. Je hebt impact en maakt een positief verschil in de wereld. Dat verschil is misschien klein, maar dat ontmoedigt je niet: “Value can be in small changes”. 

5 Waarde(n)vol handelen

Je wil iets bereiken dat je eigen individuele welzijn overstijgt. Je hebt een sterk moreel kompas dat je doen en laten bepaalt. Je durft vragen stellen over maatschappelijke problemen, structuren en systemen. Je wil je talent inzetten om iets te betekenen in de wereld, dichtbij of ver weg.

Programma

Let's go!

Honours Launch: opstartweekend voor de start van het academiejaar (augustus-september 2020): kennismaking, community-vorming en teambuilding, ontmoeting met de coaches, eerste uitdagingen, de basis van je portfolio. 

Sprints

We ontmoeten elkaar elke week in één van de ICE Areas van Thomas More, of op een andere hippe locatie. De sprints gaan door op woensdagavond van 18.30 tot 21.30 uur. We rekenen er echt wel op dat je op de sprints aanwezig bent.

Volgende blokken komen aan bod in een sprint:

  • Informatie & nieuwe dingen & gastsprekers
  • Uitwisseling | discussie | meningsvorming
  • Je vertelt over jouw groeitraject en krijgt feedback van de groep
  • Je werkt aan een vraagstuk, ontwerp of opdracht
  • Werken aan uitdagingen en vraagstukken
  • Werken aan je portfolio
  • Coaching. Je spreekt af met je coach

Wakostda?

Deelnemen is zo goed als gratis. Uitzonderlijk vragen we je een kleine bijdrage, bijvoorbeeld voor je maaltijd. Is dit een probleem, dan zoeken we samen een oplossing.

Internationale goesting?

Bekijk dan zeker de info over Moonshot Ethiopië!