ICE Honours

Wil jij uitblinken en leren over echt ondernemerschap in de praktijk? Geef je studie dan een boost met ICE Honours, een programma voor gedreven studenten die meer willen, kunnen en dúrven. Kies voor een extra engagement naast je studies en verleg je grenzen. Werk samen met studenten van andere opleidingen aan pittige, real-life uitdagingen die sociale en ecologische impact hebben. Ontwikkel je tot een zelfbewuste professional met een streepje voor op de arbeidsmarkt, en een waardevol netwerk. Tijdens je eerste sollicitatiegesprekken heb jij heel wat te vertellen!

Be challenged. Have impact. Push your limits. Stand out.

ICE Honours, say what?! 

Fréderique legt je graag uit wat we doen.. en heb je nadien nog zin? Lees hieronder dan hoe je zelf een ICE Honours-student kan worden!

ICE Honours Fréderique

Waarom ICE Honours?

Met ICE Honours behoor je tot een community van gemotiveerde studenten, docenten en professionals. Je ontmoet mensen met een andere kijk, en even gedreven als jij. Jullie werken samen aan duurzame en innovatieve oplossingen voor complexe, maar real-life uitdagingen. Jij kiest vanuit je passie welke vraagstukken die je inspireren. Natuurlijk breng je je baggage mee van je opleiding, maar hier ga je samenwerken met studenten uit alle richtingen, waardoor je blik verbreedt. Je leert jezelf en je ambities kennen in relatie tot anderen, je groeit in persoonlijk leiderschap en je bouwt je professionele netwerk uit. Je staat er niet alleen voor; je kan rekenen op een coach van ICEcube en een coach uit het werkveld. Zij staan naast je en helpen je om jouw persoonlijk traject vorm te geven. Natuurlijk zorgen ze ook voor de nodige aanmoediging en feedback.

Je hebt een positieve impact op de wereld rond je en je studeert af met een dikke plus op je diploma. Je zet je eerste stappen op de arbeidsmarkt als een zelfbewuste professional met de nodige real-life ervaring op je teller. De uitdagingen die je binnen ICE Honours opnam, de extra inspanningen die je deed, de engagementen die je aanging geven je een dikke streep voor op de arbeidsmarkt- kijk maar ‘ns naar de filmpjes van Frederique en Esther . Wij schakelen trouwens ons netwerk in en brengen jou in contact met de werkgever van je dromen. Wil je nog verder studeren? Dan heb jij je vervolgtraject duidelijk in beeld: een bijkomende bacheloropleiding in binnen- of buitenland? een master aan de unief? Je bent er helemaal klaar voor. 

ICE Honours gaat niet over credits verdienen. Die haal jij zonder problemen in je gewone traject, en misschien zitten er in het aanbod van ICE Cube ook wel zaken die passen in jouw ontwikkeltraject en verdien je zo zelfs extra credits. En jij wil meer. ICE Honours geeft je dat: een ICE Honours Degree; een aanbevelingsbrief van het management van de hogeschool; een digitale badge op je Linkedin profiel en je ICE Honours-portfolio. Tijdens je Honours-traject stel je een portfolio samen waarmee je een externe jury overtuigt van je groeitraject, van de impact en meerwaarde die je creëerde en hoe je je onderscheiden hebt.
 

Zes pijlers

1 ICE | Innovation, Creativity and Entrepreneurship

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” (Pippi Langkous). Deze quote is jou op het lijf geschreven. Je bent gewapend om uitdagingen, die je nog niet kent aan te gaan. Je verwacht het onverwachte en bent flexibel en wendbaar. Je zoekt nieuwe, verrassende ideeën en oplossingen voor complexe vraagstukken. Je kijkt daarbij over muren en grenzen en zoekt verbinding, ook waar dat niet evident is. Je denkt kritisch na over je eigen ideeën, analyseert hun bruikbaarheid en zet ze om in acties en producten. Je hebt daarbij het lef om te experimenteren en je durft te falen. Een eerste resultaat is voor jou niet noodzakelijk het beste. Je vraagt je af of er niet meer in zit.

2 Persoonlijk leiderschap

Je bent zelfbewust en wil het verschil maken. Je kunt je kwaliteiten en groeikansen goed inschatten, je weet perfect wat jou motiveert en fascineert, wat jou zin geeft. Je bent en blijft meester van je eigen leertraject. Je weet waar je staat en welke je doelen zijn. Je gaat aan de slag met je competenties en je gaat een steile leercurve niet uit de weg.  Je bouwt je eigen netwerk uit dat je voedt, inspireert en helpt bij je persoonlijke ontwikkeling.  

3 Interdisciplinair samenwerken

In een Honours-traject werken studenten en professionals samen om complexe vraagstukken interdisciplinair aan te pakken. Ze doen dat op basis van gelijkwaardigheid en met respect voor mekaars ideeën en manier van werken. In zo’n team voel jij je als een vis in het water. Je behoudt je professionele identiteit, je brengt je eigen ideeën in, maar je bent ook nieuwsgierig naar wat de anderen te vertellen hebben en naar andere manieren van werken. Je wil je blik verruimen en leren van anderen.  Je schrikt er niet voor terug om je eigen overtuigingen in vraag te stellen en je discipline, je sector, je (toekomstige) beroepsrol en zelfs je regio (en land) te verlaten. 

4 Impact 

ICE Honours werkt met authentieke en strategische vraagstukken van echte opdrachtgevers. Ze zijn complex en de oplossing ligt niet voor de hand. Alleen kom je er niet uit, maar je werk loont. Jouw inbreng en jouw resultaten worden gebruikt in de praktijk. Je hebt impact en maakt een positief verschil in de wereld. Dat verschil is misschien klein, maar dat ontmoedigt je niet: “Value can be in small changes”. 

5 Waarde(n)vol handelen

Je wil iets bereiken dat je eigen individuele welzijn overstijgt. Je hebt een sterk moreel kompas dat je doen en laten bepaalt. Je durft vragen stellen over maatschappelijke problemen, structuren en systemen. Je wil je talent inzetten om iets te betekenen in de wereld, dichtbij of ver weg.

6 Eco Wisdom

We nemen duurzaamheid als de basis van future-proof ondernemerschap. Het Honours traject triggert je om na te denken over de draagkracht van de aarde en hoe jij daar zorg voor kunt dragen. Je wordt je meer bewust van de eco-afdruk van verschillende opties. Je ontmoet andere eco warrior ondernemers, en bouwt zo verder aann je netwerk. Je ontwikkelt de kennis en de vaardigheiden om in alles wat je doet het ecologische perspectief mee te nemen
 

Programma

Let's go!

Honours Launch: opstartweek voor de start van het academiejaar op verplaatsing  (september 2021): We dagen je uit, en laten je er meteen induiken. Je gaat een challenge aan die door een bedrijf wordt voorgesteld- real life dus. Je leert de ICE honours community kennen en je ondervindt wat het traject voor jou kan betekenen, en beleeft de magie van de wereld ‘buiten je comfortzone’.

Het traject

Met je coach stel je een programma samen met duidelijke milestones door het jaar heen, gebaseerd op jouw interesses, waar je staat, en waar je naar toe wil. We hebben 3 focusgebieden; entrepreneurship, personal growth, en community. Die drie komen continu aan bod.. vervelen ga je je zeker niet
 

Sprints

We ontmoeten elkaar elke week in één van de ICE areas van Thomas More, of op een andere hippe locatie. De sprints gaan door op woensdagavond van 18.30 tot 21.30 uur. We rekenen er echt wel op dat je op de sprints aanwezig bent. Je werkt in je projectgroep, stelt vragen aan coaches, je wisselt uit wat je geleerd hebt, en pittige discussies zijn er natuurlijk ook. 

Iedere maand is er een speciale sprint, waarbij we een activiteit doen, een inspirerende spreker uitnodigen, of waar je zelf met voorstellen komt om het maximale te halen uit de tijd samen.  Iedere maand heb je duidelijke milestones, en maak je een vlog/blog over jouw groeitraject. Feedback krijgen, en vieren dat je weer een stap verder bent gekomen- ook dat hoort bij ondernemerschap.

Je kiest een coach die jou ook individueel gaat begeleiden. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je samenwerkt.

Wakostda?

Deelnemen is zo goed als gratis. Uitzonderlijk vragen we je een kleine bijdrage, bijvoorbeeld voor je maaltijd. Is dit een probleem, dan zoeken we samen een oplossing.

Interesse?

Laat het ons weten! We gaan het gesprek aan in een intake; samen bespreken we wat je kunt verwachten en of dit programma voor jou een goede match is. We geven je concrete voorbeelden van Honours projecten zodat je weet wat je kunt verwachten. We vragen je om een motivatiebrief te schrijven, een eerste stap om heel helder jouw ‘why’ te omschrijven.

En? Zin in een bijzonder traject? Neem vandaag nog die eerste stap!

gillian

Inge